- Får over ti millioner i uka i Kina

En rekke engelske medier skriver at Gareth Bale er på vei til den kinesiske klubben Jiangsu Suning og at 30-åringen vil tjene over 10 millioner kroner i uka.

MILLIONGLIS: Gareth Bale får en monsterlønn når han bytter ut Real Madrid med kinesisk fotball denne sommeren. Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports
MILLIONGLIS: Gareth Bale får en monsterlønn når han bytter ut Real Madrid med kinesisk fotball denne sommeren. Foto: Brad Penner-USA TODAY SportsVis mer

Bale spilte 28 minutter da Real Madrid natt til lørdag tapte 3-7 mot byrival Atlético Madrid i en treningskamp i New York. Det kan ha vært waliserens siste opptreden for Real. En rekke engelske medier meldte nemlig fredag at Bale nærmer seg en overgang til den kinesiske klubben Jiangsu Suning.

Både BBC , Sky Sports og Telegraph skriver at kineserne kan klare å signere 30-åringen før overgangsvinduet stenger i Kina onsdag. Går overgangen igjennom, venter en klekkelig betaling for Bale.

Telegraph skriver at angrepsspilleren vil få over en million pund i uka. Det tilsvarer cirka 10,8 millioner kroner. Den samme informasjonen sitter Sky Sports på. Avtalen skal strekke seg over tre år. Jiangsu Suning holder til i Nanjing, cirka 30 mil vest for Shanghai.

Etter stor suksess i Tottenham, ble Gareth Bale i 2013 solgt til Real Madrid. Der har han blant annet vunnet mesterligaen fire ganger. I 2018 ble han den store helten med to mål i finalen mot Liverpool.

Krangel med Zidane

Nylig uttalte Real Madrid-manager Zinédine Zidane at Bale var på vei bort. Etter en treningskamp mot Bayern München, som Real Madrid tapte 3-1, kom Zidane med følgende forklaring:

- Vi håper at han drar snart. Det ville være til det beste for alle. Vi jobber med en overgang til et nytt lag, sa franskmannen.

- Jeg har ingenting personlig imot ham, men det kommer ei tid da ting blir gjort fordi de må det, fortsatte Zidane.

Det fikk Bales agent, Jonathan Barnett, til å reagere overfor Real-manageren.

- Zidane er en skam. Han viser ingen respekt overfor en spiller som har gjort så mye for Real Madrid, sier han. Barnett bekrefter samtidig at de jobber med å få i stand en overgang for spilleren.

Stygt tap

Selv om Zidane nå virker å bli kvitt Bale for godt, er alt fortsatt ikke bare fryd og gammen i Real Madrid. I natt tapte laget hele 7-3 mot Atletico Madrid, etter å ha ligget under 5-0 til pause.

Diego Costa scoret fire av målene, mens Atletico Madrids store sommersignering, 19 år gamle Joao Felix, også var på scoringslista.

- Det er ikke noe poeng i å dvele ved dette. Det var en treningskamp. De var bedre i hvert eneste aspekt, sa Real-trener Zidane etter kampen.