Får pappa med til OL

Pappa Lars Fagernes reiser til Sydney for å støtte Pål Arne Fagernes under OL. Etter det Dagbladet erfarer tiltenkes den promillesiktede spydkasterens far en spesiell rolle for å lose sønnen stødig gjennom mesterskapet.

- Jeg reiser til Australia 17. september, sier Lars Fagernes til Dagbladet.

Men han vil ikke utdype hva han tenker om sønnens lovbrudd.

- Jeg ønsker forståelse for min situasjon, sier Lars Fagernes, som i går satt i bilen på vei fra forretningsreise i Harstad-området.

Pål Arnes trener Pål Berntsen er full av lovord om Lars Fagernes, som er handelsreisende innen oljebransjen

- Lars er en kjernekar. En skikkelig og stødig fyr som stiller opp i alle situasjoner.

Også når sønnen havner i trøbbel. Som da han sterkt beruset overlot rattet i pappas bil til sin alkoholpåvirkede kamerat natt til mandag. Begge måtte overnatte i fyllearresten knepet for fyllekjøring.

- Det stemmer at det var min bil, sier Lars Fagernes til Dagbladet.

Får oppgaver

Fra ansvarlig hold fikk Dagbladet i går opplyst at pappa Lars Fagernes får oppgaver i de tiltak som nå iverksettes for å ta vare på Pål Arne Fagernes under oppholdet i Australia. Sjøl avviste Lars Fagernes i går at han allerede er kontaktet av Olympiatoppen, som har ansvaret for utøverne så snart de ankommer Australia.

- Jeg har ikke blitt kontaktet. Jeg skal være tilskuer, sier Lars, som også var til stede da Pål Arne ble nummer fire under VM i Sevilla i fjor.

Heller ikke idrettssjef Per Øyvind Mørk i friidrettsforbundet var i går informert om beredskapsplanene.

- Hadde jeg kjent til noe sånt hadde jeg bekreftet det, sier Mørk.

Lokk på reiseruta

Pressekontakt Tim Kronborg bekreftet i går på nytt at han visste hvor Pål Arne Fagernes var, men ville verken bekrefte eller avkrefte om spydkasteren allerede har rømt landet.

- Jeg bare følger mine instrukser, sier Kronborg.

<B>I SKJUL: </B>Pål Arne Fagernes er gått i skjul og friidrettsforbundet vil fremdeles ikke ut med når spydkasteren skal reise til Australia.