Får pepper for reality- deltakelse

Toppseriespilleren Reidun Nilsen (20) forlot laget sitt for å bli TV-stjerne i årets utgave av «Farmen». Det falt ikke i smak hos Medkila.

-  Dette er med på å undergrave seriøsiteten i damefotballen. Her kjemper vi for å overleve, og så reiser hun for å delta på et eventyr. Det har jeg ikke sansen for, sier Medkilas Ole-Martin Linaker.

Han misliker sterkt at Nilsen reiste fra Medkila til fordel for et realityprogram midtveis i sesongen.

-  Vi er ikke superfornøyde med Reiduns valg. Det kom som et lite sjokk for oss, fortsetter Linaker.

Viktig spiller

Reidun Nilsen, med en fortid i Liungen og Asker, har vist seg å være en viktig spiller for Medkila. Den raske og tekniske vingspilleren har også blitt sett på som en av landets talentfulle spillere på kvinnesiden. Nå er det ikke sikkert at 20-åringen blir en tilvekst til Harstad-laget etter sin deltakelse i «Farmen».

-  Slik jeg kjenner programmet, betyr det lite tilgang på mat. Noe som vil føre til avmagring. Reidun vil trenge en ny opptreningsperiode og vil derfor ikke tilføre oss noe særlig på slutten av sesongen. Dersom en herrespiller hadde blitt borte på samme måte ville det fått store konsekvenser, sier Linaker, som opplyser at Nilsen har brutt kontrakten hun hadde med klubben.

Tøft program

Klubbvenninna Stine Frantzen sier hun aldri ville meldt seg på et tilsvarende TV-program.

-  Vi driver med toppidrett og vi ønsker å vise at vi spiller fotball. Spillergruppa er ikke fornøyd med valget til Reidun, sier Stine Frantzen.

Medkila skal få slite hardt når høstsesongen tar til. Med fire poeng etter ti serierunder sier det seg selv at programmet blir tøft for bunnlaget.

Hovedpersonen selv var ikke tilgjengelig for Dagbladet i går, ettersom hun er med på innspillingen av «Farmen». På TV 2 har Reidun Nilsen sagt hvorfor hun ønsker å være med i programmet.

-  En kjempeopplevelse. Jeg er et konkurransemenneske og er veldig glad i utfordringer.

FRA FOTBALL TIL TV: 20-årige Reidun Nilsen har valgt å kutte ut toppseriefotball med Medkila til fordel for TV-programmet «Farmen».