- Får pokerfjes av ei sånn økt

Petter Northug rett fra «elghufs» og bading i Hafjell til poker-VM i Vegas. Se video!

HAFJELL (Dagbladet): Petter Northug er i rute til sesongen. Det hevder han i hvert fall selv. Og at det gikk litt tungt under dagens økt i OL-anlegget på Hafjell, skremmer ikke.

For selv om Northug er skogens konge med ski på beina, har han aldri vært noen ener i en øvelse som er oppkalt etter en annen av skogens konger: «elghufs». Løping med staver opp bratte bakker passer rett og slett ikke store og tunge Northug.

- Jeg er jævlig dårlig, konstaterer han ærlig overfor Dagbladet.

På spørsmål om hvem som er konge i elghufs, ramser han opp alle de andre som sitter rundt lunsjbordet på Ilsetra. Det vil si Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Kristian Tettli Rennemo.

Sammen igjen - Hvordan er det å ha ei sånn økt, der du vet du er blant de svakeste?

- Det er greit, det. Man finner sonen og ligger der man skal ligge, så får man bare justere farten, sier Northug.

Etter tre uker alene på høydesamling i Italia, synes han det er godt å være sammen med resten av laget igjen.

- Det er lettere å trene når man er sammen, det blir høyere nivå når man er samlet. Så det er en fordel å være sammen med dem igjen. Samtidig er det godt i perioder der man trener mye rolig, å være alene også, erkjenner han.

Rett til Vegas Og ganske raskt forlater han gjengen igjen. For mens resten av landslaget skal være samlet på Lillehammer resten av uka, setter Northug seg i morgen på flyet for å oppleve nye eventyr i Las Vegas. Deltakelse i poker-VM har etter hvert blitt en tradisjon for langrennskongen.

BEST MED SKI: Akkurat som Messi er best med ball, er Petter Northug best med ski på beina. Med joggesko og staver i bratte bakker, er de fleste på landslaget bedre enn skikongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BEST MED SKI: Akkurat som Messi er best med ball, er Petter Northug best med ski på beina. Med joggesko og staver i bratte bakker, er de fleste på landslaget bedre enn skikongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Hvordan går det med forberedelsene til VM?

- Man får pokerfjes av ei sånn økt som i dag, smiler Northug — som er tydelig på at poker-VM er mye mer enn tidtrøyte for hans del.

- Det er et maraton, det også. Jeg kommer gjerne i pengene igjen, sier han.

Utendørsbad Etter endt formiddagsøkt i dag, ble det også anledning til et utendørsbad i det oppvarmede bassenget på Ilsetra.

Men selv om sola skinte fra blå himmel, er det grunn til å tro at badetemperaturene er hakket bedre i Las Vegas ...

TIL VEGAS: Petter Northug kan trolig ha berettiget håp om bedre badetemperaturer i Las Vegas enn på Hafjelltoppen i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TIL VEGAS: Petter Northug kan trolig ha berettiget håp om bedre badetemperaturer i Las Vegas enn på Hafjelltoppen i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer