Får positive signaler

Spanias idrettsminister Irene Lozano kan ikke antyde når man kan spille kamper i La Liga igjen, men hun sier at snarlig treningsstart er et positivt tegn.

POSITIVE SIGNALER: Martin Ødegaard og de andre La Liga-profilene kan se fram til å gjenoppta treningsarbeidet igjen, men det er fortsatt helt usikkert når det kan spilles kamper igjen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
POSITIVE SIGNALER: Martin Ødegaard og de andre La Liga-profilene kan se fram til å gjenoppta treningsarbeidet igjen, men det er fortsatt helt usikkert når det kan spilles kamper igjen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er ikke i posisjon til så mye som å anslå når den første kampen kan spilles, men i europeisk sammenheng er det flotte nyheter at vi kan åpne for trening igjen fra kommende uke, sa hun i et videointervju med avisen AS fredag.

Lozano er leder for Spanias idrettsråd, som i praksis er idrettsdepartementet. Hun sa at hun setter pris på at ligaen og fotballforbundet har funnet sammen i forsøket på å finne løsninger på utfordringene viruspandemien påfører fotballen.

- I andre europeiske land har manglende enighet mellom forbund og klubber lagt hindre i veien for gjenopptakelse av fotballen, sa hun.

Som i andre land har det vært planlagt utstrakt testing av spillerne på veien tilbake til trenings- og kampaktivitet. Helsedepartementet gikk torsdag med på å gjøre tester tilgjengelige for bruk av fotballspillere fra mandag, og klubbene kan gjenoppta trening 48 timer etter at spillerne er testet.

Testingen har vært omdiskutert. Mange mener at fotballspillere ikke kan prioriteres så lenge det er begrenset antall tester og helsearbeider og utsatte grupper trenger det mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer