Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling, Dwars door Vlaanderen, Edvald Boasson Hagen

- Får prøve å lære av mine feil

Boasson Hagen vet godt hva som gikk galt i Dwars Door Vlaanderen.

BARE NESTEN: Men Edvald Boasson Hagen leverte et oppløftende ritt. Foto: Tim De Waele.
BARE NESTEN: Men Edvald Boasson Hagen leverte et oppløftende ritt. Foto: Tim De Waele. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen satt med store vinnersjanser da tetkvintetten han befant seg i entret finalen i Dwars door Vlaanderen onsdag.

Dessverre for Dimension Data-rytterens del var det ingen som fulgte Yves Lampaert (Quick-Step) da han angrep inne på den siste kilometeren, og Boasson Hagen ble dermed snytt for en spurt om seieren i den belgiske brosteinsklassikeren.

I stedet ble belgiske Lampaert historisk som den første til å vinne Dwars door Vlaanderen to år på rad.

- Det var bra til det var en kilometer igjen. Jeg håpet at noen andre skulle tette den luken. Så mistet jeg hodet litt og prøvde å gå etter, men da burde jeg prøvd å sikre podiet i hvert fall. Jeg var lysten på seier, men jeg gikk altfor sent. Da tapte jeg podiet og alt, så det var synd, sier Boasson Hagen til procycling.no etter rittet.

- Det positive er at jeg var med, så jeg får ta med meg det. Jeg får prøve å lære av mine feil, og i dag var det ikke akkurat så vanskelig å se hva jeg gjorde feil, fortsetter han.

Ambivalent følelse

Vårsesongen til 30-åringen har vært av det trøblete slaget. I vinter måtte han operere bort galleblæren, og han har slitt med sykdom i etterkant av det.

Likevel har han fått kjøre et godt rittprogram fra og med sesongstarten i Argarve i midten av februar og fått muligheten til å kjøre seg i form.

Formen har blitt gradvis bedre, og i Gent-Wevelgem forrige søndag leverte han en god prestasjon, til tross for at resultatet uteble. Velt, punktering og tre sykkelbytter hjalp ikke akkurat for nordmannen, men kroppen kjentes bedre.

Onsdag kom endelig årets første toppresultat etter å ha levert et meget sterkt ritt der han var i forkant stort sett hele dagen.

- Er du mest skuffet over at seieren glipper eller fornøyd med at du kjemper i toppen igjen?

- Begge deler. Jeg er så klart skuffet over at jeg ikke tar seieren, og i hvert fall at jeg ikke havner på podiet, men jeg er også godt fornøyd med at jeg var med å kjempe om topplassering.

- Ikke et bra ritt av meg på slutten

Samarbeidet i femmansgruppen bestående av Boasson Hagen, Sep Vanmarcke, Yves Lampaert, Mads Pedersen og Mike Theunissen var meget bra frem til Vanmarcke angrep på det siste brosteinspartiet.

Derifra var det et lureløp, men ingen kom seg avgårde før Lampaert gikk på den siste kilometeren. Boasson Hagen prøvde seg også på et lite rykk, men klarte ikke å sette spikeren i kista.

- Det var flere som angrep, så jeg tenkte å prøve jeg også. Jeg skjønte fort at det ikke gikk da det var motvind. Etter det ble det litt mer samarbeid igjen, men det var ikke mye.

- Det var ikke et bra ritt av meg på slutten, men da får jeg lære av det.

Ser frem mot Flandern rundt

Boasson Hagen har nesten ikke vært innblandet i noen spurtoppgjør hittil i årets sesong. Med det i bakhodet var det flere som var i tvil om han faktisk ville være den raskeste hvis det kom til en spurt blant de fem.

Likevel bedyrer 30-åringen at han føler seg sikker på at han i hvert fall hadde klart en bedre plassering dersom det hadde blitt en spurt.

- Jeg følte meg sterk i dag, legger han til.

Søndag venter Flandern rundt. Det er et ritt Boasson Hagen ikke har som vane å lykkes i, men både i dag og forrige søndag har rudsbygdingen vist at han behersker brosteinsbakker godt.

Nå tar Boasson Hagen med seg den gode følelsen inn i årets andre monument.

- Nå blir det å restituere, hente seg inn, ta det rolig og prøve å holde på formen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!