Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får prøve seg i US Open

Jan Frode Andersen er i finalen i en 75 000 dollar turnering i Tyskland. Nå vanker det spill i US Open.

I går slo nordmannen østerrikeren Oliver Marach med settsifrene 6-3, 6-3.

- Alt satt som det skulle. Jeg servet utrolig bra og jeg er i toppform om dagen, sier Jan Frode Andersen.

Tøff finale

Han kom inn i turneringen i Fürth i Tyskland som kvalifiseringsspiller og er nå i finalen. Slikt er ytterst sjelden i internasjonal tennis. I finalen møter han spanjolen Oscar Hernandez.

- Det blir en tøff kamp, men spiller jeg som i dag kan jeg klare det, sier Andersen.

Med finaleplass rykker nordmannen opp rundt 80 plasser på verdensrankingen. Vinner han kommer han enda høyere på lista over de beste i verden. Men det er nok til at han kan få en plass i Grand Slam-turneringen US Open senere i år.

Bestekompiser i finalen

Mens Jan Frode Andersen har spilt i Tyskland denne uka, har bestekompisen Martin Verkerk fra Nederland spilt seg fram til finalen i French Open i Paris.

- Jeg har fulgt kampene hans på TV her i Tyskland og de har vært en enorm inspirasjon for meg. Jeg skulle likt å være i Paris å se ham i finalen. Uansett, jeg får sende han en tekstmelding etter finalen mot Juan Carlos Ferrero, sier nordmannen til Dagbladet.no.

FINALEKLAR:</B> Jeg slet mye i fjor og spilte turneringer jeg aldri burde deltatt i. Men i år har det løsnet og jeg er i toppform, sier Andersen til Dagbladet.no.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media