Casper Ruud før møtet med Roger Federer

Får råd av Nadal og hans supertrener

Rafael Nadals onkel Toni har gitt gode råd og følger fra tribunen når Casper Ruud møter Roger Federer fredag.

NADAL-MØTE: Casper Ruud har fått råd fra Rafael Nadal og supertreneren Toni Nadal før fredagens møte med selveste Roger Federer. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS/OSLO: Etter en overbevisende seier over italienske Matteo Berrettini i den andre runden av French Open står Casper Ruud overfor karrierens foreløpig største kamp.

Nå er det selveste Roger Federer, mannen med flest Grand Slam-titler gjennom historien som står på andre siden av nettet.

En smørblid Casper Ruud møtte Dagbladet etter å ha gjort seg ferdig med treningen torsdag. Han mener selv at han må forsøke å legge bort hvem motstanderen er underveis i kampen.

- Jeg må prøve å være fokusert å ta kampen som en hvilken som helst annen, det er klart det er en stor motstander og en man har ekstremt mye respekt for. Jeg må prøve å tenke at det er en annen spiller på motsatt side av nettet, og at det er en jeg kan klare å slå. Det blir nok min største utfordring hittil i karrieren, sier Casper Ruud til Dagbladet.

- Jeg føler meg veldig heldig som får spille mot ham før han takker for seg og det er for seint. Jeg er glad vi skal spille på grus og ikke gress i morgen, sier Ruud og smiler.

Får hjelp av Nadal

Da Roger Federer debuterte i French Open i 1999, var pappa Christian Ruud også med blant de 128 spillerne i trekningen. Faren møtte aldri Federer før han la opp som 30-åring, men Federer spøkte til pressen onsdag at han likevel vet mer om faren enn sønnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer