- Får råd fra Petter

Even Northug (26) tar med seg gode råd fra storebror Petter Northug (36) før kommende skisesong.

I FORM: Even Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB
I FORM: Even Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

AURE (Dagbladet): Even Northug fikk testet formen under Toppidrettsveka. Under fredagens sprint på Aure viste han krefter, og kvalifiserte seg til finalen etter store prestasjoner i både kvart- og semifinalen.

I finalen måtte han dessverre se seg slått av Erik Valnes, Pål Trøan Aune og Wang Qiang, men 26-åringen var likevel fornøyd:

- Det var et veldig godt felt. Jeg er fornøyd etter å ha fått en veldig god treningsøkt og et godt resultat, forteller Even Northug til Dagbladet.

- Hvordan er kroppen?

- Nå er jeg stiv og støl. Opp den siste bakken var det helt slutt på kreftene, så det handlet bare om å få beina over målstreken, svarer han.

Storebror Petter Northug, som konkurrerte mot lillebror på langløpet, forteller til Dagbladet at han gleder seg til å følge Evens sesong.

- Jeg synes det er veldig gøy med Even. Han har også kommet seg inn på sprintlandslaget og jeg er veldig spent på det kommende året, forteller den abdiserte skikongen.

- Hvordan er det å konkurrere mot lillebror?

- Det er greit, men det begynner å bli tøft. Jeg er vant til å slå Even, så det er uvant at han slår meg. Jeg får prøve å komme meg i bedre form for å matche ham.

BARIS: Petter Northug og Even Northug. Foto: Instagram/Petter Northug
BARIS: Petter Northug og Even Northug. Foto: Instagram/Petter Northug Vis mer

- Ligger noen timer bak formen.

Even Northug forteller at den gode formen skyldes en sommer preget av mye trening.

- Jeg har trent godt og formen er bra, men jeg har fortsatt litt ting å gå på før det starter. Treningsøktene på sommeren resulterer i gode løp her.

HVALROSS: Petter Northug stoppet helt opp under langløpet i Toppidrettsveka, før han plutselig var tilbake i tet. Emil Iversen sammenlikner den tidligere skikongen med hvalrossen Freya. Video: Gjestrum Larsen/Skingen Vis mer

sosiale medier har man fått se bilder fra treningsøktene sammen med storebror Petter. Etter treningsøktene med Even fikk Petter også testet formen under Toppidrettsveka.

- Det har vært veldig bra og han har stått på bra i sommer. Det er viktig å få dratt han litt ut på trening. Det ligger noen timer bak formen hans. Han har staket bra og det ser man på kassa hans, som har vokst etter han la opp.

Even Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB
Even Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

God samtalepartner

Northug forteller at storebroren fungerer som en god støttespiller før sesongen.

- Vi prater mye sammen og han ønsker meg alt vel. Det er greit å kunne prate med og få råd fra en som har vært så god.

Han legger til at han har gode minner før storebrorens elleville bragd i Falun.

- Jeg får mange gode råd og husker mye fra da han satset utenfor landslaget. Da fikk jeg være med på reisene og opplevde en utrolig reise før Falun. Det var artig det.

Dro rett til Sverige

FOKUSERT: Petter Northug. Foto: Ole Martin Wold / NTB
FOKUSERT: Petter Northug. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer

Etter langløpet i Hitra tok Petter Northug turen til Sverige. Der imponerte han stort og havnet på 22. plass i Alliansloppet.

36-åringen endte opp med å være 11 sekunder tregere enn seiersherre Calle Halfvarsson.

- 22. plass er jo også kjempebra. Grattis Calle Halfvarsson, skrev han på Instagram etter løpet.

Petter Skinstad gikk i mål like foran Northug.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer