Reagerer på behandlingen av det amerikanske flagget

Får refs etter dette

De konservative kretsene i USA reagerer på behandlingen av det amerikanske flagget under gullfeiringen.

SE TV: Den amerikanske fotballkapteinen Megan Rapinoe blir heftig diskutert etter måten hun feiret VM-gullet på. Her kan du se feiringa. Reporter: Emilie Rydning. Bilder med tillatelse: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske kvinnelandslaget tok sitt andre strake VM-gull - det fjerde totalt - etter at de slo Nederland 2-0 i går.

Jubelscenene var enorme - med dans og sang - men flere amerikanere, spesielt i de konservative kretser, mener at bragden har blitt ødelagt etter at midtbanespilleren Allie Long la det amerikanske flagget på bakken under feiringen på Groupama Stadium.

Se video øverst i saken.

- Det som burde være en fantastisk begivenhet, blir kapret av en gjeng klovner som er respektløse, skriver krigsveteranen John Tiegen på Instagram.

- Upatriotisk

I det amerikanske lovverket heter det at «Flagget aldri skal være i fysisk kontakt med noe under det, eksempelvis bakken, golvet, vann eller handelsvarer».

Tiegen mener å vite at det amerikanske landslaget på forhånd skal ha fått instruksjoner for hvordan flagget skal behandles.

- Jeg vet at å slepe det langs bakken og kaste det ned som om det skulle vært et papirstykke, ikke er en del av det. Det er ikke vanskelig å gi det videre og så feire. Støtteapparatet og trenerne er der for å ta det, skriver Tiegen, som videre takker Kelley O'Hara for at hun plukket det opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer