SE TV: Den amerikanske fotballkapteinen Megan Rapinoe blir heftig diskutert etter måten hun feiret VM-gullet på. Her kan du se feiringa. Reporter: Emilie Rydning. Bilder med tillatelse: NRK Vis mer

Reagerer på behandlingen av det amerikanske flagget

Får refs etter dette

De konservative kretsene i USA reagerer på behandlingen av det amerikanske flagget under gullfeiringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det amerikanske kvinnelandslaget tok sitt andre strake VM-gull - det fjerde totalt - etter at de slo Nederland 2-0 i går.

Jubelscenene var enorme - med dans og sang - men flere amerikanere, spesielt i de konservative kretser, mener at bragden har blitt ødelagt etter at midtbanespilleren Allie Long la det amerikanske flagget på bakken under feiringen på Groupama Stadium.

Se video øverst i saken.

- Det som burde være en fantastisk begivenhet, blir kapret av en gjeng klovner som er respektløse, skriver krigsveteranen John Tiegen på Instagram.

- Upatriotisk

I det amerikanske lovverket heter det at «Flagget aldri skal være i fysisk kontakt med noe under det, eksempelvis bakken, golvet, vann eller handelsvarer».

Tiegen mener å vite at det amerikanske landslaget på forhånd skal ha fått instruksjoner for hvordan flagget skal behandles.

- Jeg vet at å slepe det langs bakken og kaste det ned som om det skulle vært et papirstykke, ikke er en del av det. Det er ikke vanskelig å gi det videre og så feire. Støtteapparatet og trenerne er der for å ta det, skriver Tiegen, som videre takker Kelley O'Hara for at hun plukket det opp.

Long og USA-profilen Megan Rapinoe så også ut til tråkke på flagget mens de feiret, noe som også skaper reaksjoner.

- Dere burde bli forstyrret av denne upatriotiske, narsissistiske oppførselen. Rapinoe er verken en helt eller en rollemodell, skriver veteranen Jonathan Gilliam til sine følgere på Twitter.

Saken fortsetter under videoen.

JUBLER: Slik så det ut i den amerikanske hovedstaden da det ble klart at USA slo Nederland i VM-finalen i fotball. Video: CNN Vis mer

- Mer enn respektløst

Den konservative kommentatoren Todd Starnes, som blant annet har sitt eget radioshow på Fox News, mener det amerikanske landslaget burde velge spillere som «elsker landet de representerer» ved neste uttak.

- Det er ille nok at noen av dem har vært respektløse overfor nasjonalsangen, og at andre har forbannet presidenten. Det er ille nok at noen av dem planlegger å boikotte besøket til Det hvite hus. Men når Allie Long kaster det amerikanske flagget på bakken på nasjonalt fjernsyn - det er mer enn respektløst, skriver Starnes på sin egen hjemmeside.

KUPPET FEIRINGEN: Her blir Fox News-innslaget kuppet av Trump-motstandere under VM-feiringen i Lyon. Video: Fox News Vis mer

- Takk gud for at lagvenninna skyndte seg for å plukke opp det vanærede flagget, fortsetter Starnes.

- Hei, Allie Long. Vi ønsker alle å feire denne utrolige bragden med dere, men når spillerne viser respektløshet overfor flagget vårt, gjør du det umulig for den store majoriteten av landet, skriver republikaneren Ryan Petty på Twitter.

- Vi er gale

USA vant finalen 2-0 etter scoringer av Megan Rapinoe og Rose Lavelle.

Rapinoe, som ble VMs toppscorer, scoret fra straffemerket, før Levelle økte til 2-0 med et flott soloraid.

Amerikanerne var en av forhåndsfavorittene før VM, og innfridde på alle mulige måter. De avsluttet VM med målforskjellen 26-3, og lå aldri under i løpet av de sju VM-kampene.

- Det er utrolig. Alle i gruppa har lagt ned så mye arbeid. Det er surrealistisk, sa Rapinoe om sine følelser etter seieren.

- Hva er det med disse spillerne?

- Vi er gale. Det er det som gjør oss spesielle. Vi gjør alt for å vinne, sa stjerna i et NRK-sendt intervju.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer