- Får se om norsk eller svensk fotball er best

FFK møter Hammarby i Uefa-kvaliken.

(Dagbladet.no): Fredrikstad møter Hammarby til dyst i UEFA-cup-kvalifiseringens 2. runde i Stockholm i kveld.

Det svenske laget ligger på åttendeplass i Allsvenskan, mens FFK innehar syvendeplassen i Tippeligaen.

Derfor mener FFK-kaptein John Anders Bjørkøy, som har scoret seks mål fra sin midtbaneposisjon hittil i år, at kampene vil kunne gi svar på hvilken av de to skandinaviske ligaene som holder høyest nivå.

- Skal gi alt

- Disse kampene vil bli en form for målestokk på hvor godt nivået i den norske eliteserien er sammenlignet med den svenske. Selv satser vi hardt på UEFA-cupen, og skal gjøre alt for å forsvare Norges ære. Nå får vi se om norsk fotball er bedre enn den svenske, sier FFK-kapteinen til Dagbladet.no.

De siste ukene har debatten rundt kvaliteten på norsk fotball for alvor skutt fart. Bjørkøy gleder seg til å kunne vise at den hjemlige fotballen fortsatt står sterkt.

- Alle ønsker vel at de norske lagene skal gjøre det godt i Europa. Vi skal i hvert fall gjøre vårt, sier han.

- Hva vet du om Hammarby? 

NABOKAMP: John Anders Bjørkøy mener kveldens møte mellom FFK og Hammarby kan brukes som en målestokk på styrkeforholdet mellom norsk og svensk fotball. Foto: Scanpix
NABOKAMP: John Anders Bjørkøy mener kveldens møte mellom FFK og Hammarby kan brukes som en målestokk på styrkeforholdet mellom norsk og svensk fotball. Foto: Scanpix Vis mer

- Ikke så mye foreløpig. Men vi har jo en svensk trener og en spiller som har spilt i Hammarby før (Patrik Gerrbrand, red. anm.), så vi kommer nok til å vite en del før kampen sparkes i gang. Uansett, jeg tror nok vi kommer til å vite mer om dem enn de gjør om oss.

Ønsket av RBK

Bjørkøy, som opprinnelig spiller sentralt på midtbanen, har blitt henvist til den høyre ving-plassen etter at Kasey Wehrman og Ardian Gashi ankom Plankebyen. Akkurat det har ikke den tidligere Hønefoss-spilleren spesielt lyst til å kommentere.

- Jeg får svare på den lojale måten, og si at jeg spiller der treneren vil at jeg skal spille. Det viktigste er at vi vinner fotballkamper, mener han.

Ifølge NRK skal Rosenborg være interessert i å sikre seg underskriften til FFK-spilleren. Ifølge han selv, er dette noe han ikke bruker mye krefter på.

- Jeg bruker heller energien på andre ting, ja.

- Synes du det er smigrende?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier John Anders Bjørkøy.