Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Får sikkert noen hissige meldinger fra RBK-spillerne når de leser dette

Molde uenig med tabellens fasit. Det får Helland til å le.

UENIGE: Molde-spillerne mener de er bedre enn Rosenborg. Det får Pål André Helland til å flire.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
UENIGE: Molde-spillerne mener de er bedre enn Rosenborg. Det får Pål André Helland til å flire. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): Selv om Rosenborg ligger hele 18 poeng foran Molde på tabellen, mener Molde-spillerne at de er et bedre lag enn de suverene seriemesterne.

- Ja, det er vi. Vi har bedre spillere og et bedre lag, sier Ola Kamara til Dagbladet.

- Vi mener at vi er bedre enn Rosenborg spiller for spiller. Når RBK-spillerne leser dette, får jeg sikkert noen hissige meldinger. Men det får så være, sier Mushaga Bakenga og ler.

Moldes drømmeuke fortsatte med 1-0-seieren over erkerivalen Rosenborg i går.

Men selv om de tidvis spilte ut de suverene serielederne og Molde-fansen jublet som om de hadde vunnet en tittel, var ikke dette noe klimaks for matchvinner Ola Kamara.

- Seieren over Fenerbahce på torsdag var mye større. Det kan omtrent ikke sammenlignes. Rosenborg er et lag vi skal slå, mener matchvinner Kamara.

- Hvorfor er RBK 18 poeng foran på tabellen hvis dere er bedre enn dem?

- Fordi vi har underprestert. RBK har prestert jevnere i ligaen og skal ha all ære for det. De kommer til å ta gullet, og det er helt fortjent. Men vi mener likevel at vi er et bedre lag. Til neste år skal vi ta dem, sier Kamara.

Ler av Kamara Rosenborg-profilen Pål André Helland synes Kamaras påstand er tåpelig.

- Det er artig at han kan si noe slik. Han burde kanskje ta en titt på tabellen. Den lyver sjelden når det er spilt 24 serierunder, sier Helland til Dagbladet og humrer.

Han er likevel ikke uenig i at Moldes maksnivå er høyt. Det viste romsdalingene mot Robin van Persie og co på torsdag med den oppsiktsvekkende 3-1-triumfen i Tyrkia.

- De har prestert bra i Europa og har et høyt nivå inne. I serien har de underprestert voldsomt og rotet bort poeng i kamper som de egentlig skal vinne ti av ti ganger, mener Helland.

- Jeg tror det har mye med sult å gjøre. De har ikke vært sultne nok i Tippeligaen, men i Europa har de vært det og fått resultater. Det kunne blitt spennende å se hvem som er best i en sesong der både Molde og RBK er på topp, sier landslagsvingen.

- Får sikkert noen hissige meldinger I fjor var Molde på topp. I år har RBK tatt fullstendig over tronen, til tross for at de gikk på et surt tap på Aker Stadion i går.

Det var trøndernes fjerde strake tap i Molde og den sjuende kampen på rad uten seier mot erkerivalene.

Nettopp derfor føler Molde at de har et psykologisk overtak på Rosenborg, selv om tabellen forteller en helt annen historie.

- Helland har rett i det han sier om tabellen, men vi Molde-spillerne føler likevel at vi er bedre enn RBK, sier Bakenga.

Han var endelig tilbake i kamptroppen, men fikk aldri muligheten til å skrive den perfekte eventyrhistorien med å avgjøre mot gamleklubben hvor han har blitt hetset.

Før kampen ble nemlig Bakenga drapstruet av en RBK-supporter.

- Det er flaut, pinlig og idiotisk. Det er fullstendig lavmål, men jeg driter i det, hevder Bakenga.

- Det skal være temperatur, men det finnes en grense. Jeg kan ikke bry meg om slike folk, sier han.

LER: RBKs Pål André Helland ler av Molde-leirens påstander om at de egentlig er best.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
LER: RBKs Pål André Helland ler av Molde-leirens påstander om at de egentlig er best. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!