Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Får sikkert sjansen hvis jeg er god nok

Tarik scoret to foran Hareide.

(Dagbladet.no): Fredrikstad - Molde 0-0 (0-0).

Tarik Elyounoussi er mannen som skal skyte Fredrikstad enda et steg nærmere gammel storhet. Mot Molde spilte han langtfra sin beste kamp, men avgjorde med to scoringer, til glede for landslagssjef Åge Hareide som så kampen fra tilskuerplass.

- Jeg prøver å konsentrere meg om det som skal gjøres på banen. Hvis jeg er god nok, får jeg sikkert sjansen, var publikumsyndlingens uttalelse om muligheten til å prøve seg med flagget på brystet.

- Han bør i det minste få være med i kampen mot Uruguay, sa trener Anders Grönhagen til Nettavisen.

Men æren for scoringene må nok kvikksølvet dele med andre.

Hovmester Raymond

20 minutter gjensto, og stillinga var fortsatt 0-0. Inbbytter Raymond Kvisvik hadde ballen på midtbanen, tilsynelatende ufarlig.

Men veteranens pasningsfot er viden kjent, og på halvspretten sendte han avgårde en millimeterpresis langpasning, som sendte Elyounoussi gjennom.

BARE NESTEN: Magne Hoseth kunne blitt helten for Molde da han utliknet på straffe. Men Fernando Wallace, Ardian Gashi og FFK kom tilbake. Foto: Linn Cathrin Olsen, Scanpix
BARE NESTEN: Magne Hoseth kunne blitt helten for Molde da han utliknet på straffe. Men Fernando Wallace, Ardian Gashi og FFK kom tilbake. Foto: Linn Cathrin Olsen, Scanpix Vis mer

20-åringen tok ballen nydelig ned, rundet Moldekeeper Jan Kjell Larsen, og løftet 1-0 i nettaket til øredøvende jubel fra hjemmefansen.

Og da det så ut til å ende 1-1 - forøvrig resultatet de to siste gangene lagene har møttes i plankebyen - var Elyounoussi der igjen.

Andreas Tegströms tilsynelatende ufarlige innlegg skulle bare plukkes opp av Larsen. Om tanken på å sette igang et hurtig angrep sto i hodet på den unge burvokteren vites ikke, men konstentrasjonen glapp, ballen fikk passere, og Tarik kunne enkelt sette inn vinnermålet i tomt nett.

- Tarik er en spiller som før eller senere må flytte på seg, og jeg tør vel knapt tro at jeg har ham her til høsten. Han gjør kanskje ikke sin beste kamp i dag, men vi vet at han er en potensiell matchvinner, sa Anders Grönhagen.

- Men dette kunne fort gått begge veier, for å bli et topplag må vi holde i 90 minutter.

For Molde hadde alle en alle tiders mulighet til å stikke av med poengene. I tillegg til å ha kommet tilbake 0-1, og var laget nemlig en mann mer på banen.

Tok en «Solskjær»

Kvarteret før slutt viste nemlig Magne Hoseth fram litt av de egenskapene som gjorde ham til fast mann på midtbanen i starten av Hareides regjeringstid på landslaget.

image: - Får sikkert sjansen hvis jeg er god nok

Stikkeren mot Waltrip var perfekt, og sendte amerikaneren alene gjennom. Agbar Barsom valgte å gjøre som Ole Gunnar Solskjær mot Newcastle i 1998, og felte venstrekanten som bakserste mann - rødt kort.

Men i motsetning til på Old Trafford var fellinga innenfor 16-meterstreken, og dermed straffe. Hoseth sendte Staw feil vei, og lagene var like langt.

- Jeg synes det er riktig med straffe og rødt kort. Jeg ville i alle fall blitt veldig forbannet hvis jeg var Molde-spilleren og det ikke hadde blitt blåst, sier svensken til 100% Fotball om situasjonen.

- Det er fantastisk at vi klarer å vinne med ti spillere. Det viser hvor mye som bor i dette laget.

Scoringa virket nok temmelig urettferdig for vertene, som stort sett hele kampen hadde vært det førende laget.

- Det er selvfølgelig tungt å tape etter at vi hadde fått 1-1. Vi gjør en liten feil, men det er sånn som skjer. Nå får vi bare slikke sårene og dra hjem, kommenterte Molde-trener Kjell Jonevret.

- Vi var fornøyde med å få 1-1, da blir vi straffet.

Staw stoppet Molde

I en kun tidvis underholdende førsteomgang var det bortelaget som åpnet best, og skapte tidlig et par farligheter foran Lasse Staw.

FFKs nye venstreback Fernando Wallace ble til tider overspilt mot Jan Gunnar Solli og Bjørn Dahl under seriepremieren sist søndag. I kveld viste brasilianeren igjen at han har sine defensive mangler, og det var fra høyre Molde skapte sine farligheter.

Moldes nye spisskjøp José Mota var nær ved å lure ballen i nærmeste kryss etter ni minutter, og bare minuttet senere måtte U21-keeperen ut i full strekk da Daniel Berg Hestad traff godt på volley fra ti meter.

Farligst var det likevel for Molde etter hvilen, da kun en glitrende reaksjonsredning fra Staw hindret bortelaget i å ta ledelsen.

- Det var moro at Lasse fikk gjort de redningene han gjorde i dag. Det tror jeg var godt for ham, kommenterte Grönhagen om sitt keepertalent etter kampslutt.

Dominerende Barsom

Etterhvert hevet hjemmelaget seg, og deretter kom også sjansene.

Agbar Barsom var i det lekne hjørnet, og viste med fin teknikk og godt blikk for spillet hvorfor Anders Grönhagen i vinter hentet sin elev fra tiden i Djurgården.Svensken hadde et par ålreite forsøk selv, før han serverte Ramberg som var centimetre unna å blåse 1-0 inn i krysset.

Sammen med Barsom viste også Wallace etterhvert at han har mye å bidra med offensivt, og med Barsom foran seg kan det bli meget spennende på Aristokratenes venstrekant utover sesongen.

Mot slutten av andreomgangen hadde Barsom et skudd Jan Kjell Larsen ikke var i nærheten av, men tverrliggeren gjorde at Molde slapp med skrekken, inntil videre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media