Får skarp kritikk for taktikken

Engelsk presse er kritiske til Ole Gunnar Solskjærs taktiske valg mot Young Boys.

DEN SURE SVIE: Etter en lovende sesongstart har engelske tabloider kvesset klørene mot Ole Gunnar Solskjær. Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP / NTB
DEN SURE SVIE: Etter en lovende sesongstart har engelske tabloider kvesset klørene mot Ole Gunnar Solskjær. Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Young Boys - Manchester United 2-1

Manchester United står med sju tap på elleve kamper i Champions League under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

I går ble det et sjokktap mot Young Boys i Sveits etter at de røde ble knallhardt straffet for individuelle feil.

Før hvilen ble backen Aaron Wan-Bissaka utvist etter en stygg takling, og fem minutter på overtid forærte Jesse Lingard hjemmelaget seieren da han spilte fri angriper Siebatcheu, som enkelt satte inn vinnermålet.

«Dette var en forferdelig kveld for Solskjær. United-manageren fikk utdelt en dårlig hånd på grunn av Wan-Bissakas utvisning, men noen av Solskjærs avgjørelser var veldig tvilsomme», skriver Paul Hirst i The Times.

«Ole Gunnar Solskjærs taktiske avgjørelser under gransking», skriver Adam Bate i Sky Sports.

«Manchester United fikk en virkelighetssjekk av Young Boys», skriver Rob Dawson i ESPN.

«Manchester United tapte Champions League-åpningen til Young Boys på en kveld Ole Gunnar Solskjærs kampledelse var tvilsom igjen», skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

«Solskjærs taktiske naivitet blottlagt», skriver Anil Kandola i samme avis.

«Kamikaze United», skriver tabloidavisa The Daily Express.

«Stupid Boys gir seieren til Young Boys», skriver tabloidavisa The Daily Star.

Svak statistikk

Manchester United maktet bare to fattige skudd i løpet av kampen. Statistikkbyrået Opta skriver at storklubben ikke har hatt så få skudd i noen av de 138 Champions League-kampene de røde har spilt siden Opta begynte å føre statistikk i 2003/04-sesongen.

«To skudd mot Young Boys? Ole Gunnar Solskjær må begynne å fininstille laget i Europa», skriver Andy Mitten i The Athletic.

- Manchester United kom seg ikke ut av sin egen banehalvdel. Hvis det hadde vært Manchester City som spilte med ti mann, ville ikke Young Boys rørt ballen, mente Sky Sports-ekspert Paul Merson.

Merson stiller i likhet med flere spørsmål ved Solskjærs bytter. Defensive Diogo Dalot kom inn for offensive Jadon Sancho etter 37 minutter. Stopper Raphaël Varane kom inn for midtbanespiller Donny van de Beek i pausen.

Stjernene Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo ble tatt av til fordel for Jesse Lingard og Nemanja Matic etter 72 minutter. I det 89. minuttet kom Anthony Martial inn for Fred.

Merson mener Young Boys kunne presse høyt fordi det ikke var noen bakromstrussel uten typer som angriper Mason Greenwood på banen.

Dawson i ESPN mener Solskjærs valg om å endre til en fembackslinje inviterte motstanderen til å kunne presse høyt, i stedet for at Manchester United la press på dem.

Tidligere Premier League-spiller Gabby Agbonlahor sier følgende til talkSPORT:

- Hvorfor ta ut Ronaldo? Du spiller mot Young Boys, ikke Chelsea eller Liverpool! Du kan fortsatt vinne med Ronaldo på banen! Det var rart å ta ham av.

- En del av fotballen

Ole Gunnar Solskjær fokuserer nå på å reise seg i gruppespillkampene mot Atalanta og Villarreal. Han sier dette om det taktiske valget om å endre formasjon:

- Du så signalene mot slutten av første omgang at de byttet om og ville slå innlegg med vingbackene. Jeg mener vi taklet det bra. Vi var litt late da vi skulle ut og blokkere det første målet, fordi det går innom Luke (Shaw), og det siste målet er bare uheldig, sier Solskjær ifølge Manchester Uniteds hjemmeside.

Han pekte på at det var individuelle feil som kostet laget dyrt, særlig utvisningen til Wan-Bissaka.

- Disiplin er en stor del av fotballen generelt, ikke bare i Champions League, sier Solskjær.

- Mister du konsentrasjonen så gjør du feil som koster. Vi gjorde det i fjor, da vi slapp inn to slurvete kontringer mot Basaksehir og i dag tapte vi kampen i sluttsekundene, sier nordmannen videre.

Det er ikke første gang Manchester United sliter i Champions League. Les mer her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer