SJU STRAKE?: Ole Gunnar Solskjær kan bli den første manageren til å vinne sine sju første Premier League-kamper. Foto: Peter Powell / Reuters / NTB Scanpix
SJU STRAKE?: Ole Gunnar Solskjær kan bli den første manageren til å vinne sine sju første Premier League-kamper. Foto: Peter Powell / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Manchester United møter Burnley

Får skryt av motstanderen: - En veldig flott fyr

Tidligere United-lagkamerat Tom Heaton hyller Ole Gunnar Solskjær, men håper å sette en stopper for nordmannens seiersrekke i kveld.

  • Følg Manchester United - Burnley i Dagbladets livestudio fra klokka 21.

Ole Gunnar Solskjær håper å kunne skrive mer Premier League-historie når Manchester United tar imot Burnley på Old Trafford i kveld.

Bare Solskjær, Pep Guardiola og Carlo Ancelotti har vunnet sine første seks kamper i Premier League. Ingen har vunnet sju.

Tom Heaton, som står mellom stengene hos Burnley, er svært imponert over hva nordmannen har fått til.

Den engelske målvakten startet sin profesjonelle fotballkarriere i United, og hadde Solskjær både som medspiller og trener i Manchester-klubben.

- Han har vært briljant. Du kan ikke si noe annet. Jeg har jobbet med Ole da han var spiller og trener i United. Jeg kjenner ham relativt godt. Jeg er ikke overrasket. Han har tatt med seg United-historien, tradisjonen og positivitet. Spillerne har respondert, sier Heaton til Burnleys hjemmeside.

EKS-UNITED: Tom Heaton. Foto: Philip Oldham / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
EKS-UNITED: Tom Heaton. Foto: Philip Oldham / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

- En flott fyr

Heaton var Uniteds eiendom fra 2002 til 2010, men fikk aldri sjansen på A-laget.

- Han er en veldig flott fyr. Han var fantastisk med meg personlig. Det trengs en styrke til en slik jobb og han har definitivt det som trengs. Vi ser fram til kampen. Jeg gleder meg til å komme tilbake til Old Trafford, sier Heaton.

Også Burnley-trener Sean Dyche skryter av det nordmannen har fått til.

- Fra utsida ser det ut som han har prøvd å løse ting litt opp, gi litt mer frihet og energi til spillerne. Det er en egenskap i seg selv. Man skal ikke forandre for mye, bare de små tingene, og jeg tror det er det han har gjort. Han har skapt en annen følelse i gruppa på sin egen måte, sa Dyche på gårsdagens pressekonferanse.

Saken fortsetter under videoen.

SOLSKJÆR: Dagbladets sportsjournalist Øyvind Godø mener det er fire grunner til at Ole Gunnar Solskjær har lykkes som manager i Manchester United. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Tent en gnist

Burnley-treneren tror Solskjær først og fremst har tent en gnist hos sine spillere.

- Spillerne har respondert. De leverer gode prestasjoner. Han har nok ikke gjort noen massive taktiske endringer, men heller tent en liten gnist. Jeg har ikke noe kritisk å si om José Mourinho, han er en fantastisk manager og en legende i mine øyne, men hver manager har sin måte å gjøre ting på, sier Dyche.

Overfor Burnleys hjemmeside utdyper engelskmannen:

- Det er nok lettere få en opptur når du har spillere av ypperste klasse, men det er ingen garanti. Det vanskelige er å opprettholde de gode prestasjonene over lang tid. Ole Gunnar vet det. Folk spør om han bør bli manager, ikke midlertidig manager. Etter hvert kommer det nye spørsmål, sier han til Burnleys hjemmeside.

Ydmyket av City

Burnley har vist god form i serien. Klubben fra Lancashire står med tre seire og én uavgjort på de siste fire kampene.

I den fjerde runden av FA-cupen gikk de derimot på et ydmykende 5-0-tap mot Manchester City på lørdag.

- Resultatene de har hatt og det de har levert sier det (at de er i form, journ.anm.). Vi møter et lag som vil kjempe om tre poeng. Alle lag i Premier League vil gi deg problemer. Burnley er fysiske, vi må være forberedt. Men vi er også i form, sa Solskjær på gårsdagens pressekonferanse.