Får skryt i Russland

Aleksandr Terentjev lot seg imponere av Klæbo i Tour de Ski.

MINNER: Aleksander Terentjev var noen nummer for stor for både Klæbo og Valnes i Ruka 2021. Nå følger russeren med på de to nordmennene fra en nasjonal tilværelse som utestengt skiløper. Foto: Torstein Bøe / NTB
MINNER: Aleksander Terentjev var noen nummer for stor for både Klæbo og Valnes i Ruka 2021. Nå følger russeren med på de to nordmennene fra en nasjonal tilværelse som utestengt skiløper. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Den russiske sprinteren Aleksandr Terentjev sjokkerte både tv-seerne og Johannes Høsflot Klæbo da han parkerte både Klæbo og Erik Valnes opp den siste sprintbakken i Ruka under sesongåpningen i fjor.

Etter den seieren har Terentjev både vunnet OL-medaljer og opplevd at Russland er utestengt fra alle internasjonale konkurranser som følge av krigen i Ukraina.

Ikke overrasket

Men der russerne og Terentjev nå går en nasjonal langrennscup i Russland, følger de også med på hva som skjer i verdenscupen.

Overfor det russiske nettstedet Championat, forteller Terentjev at han ble mektig imponert over det Klæbo leverte i Tour de Ski.

Klæbo vant, som første langrennsløper noensinne, alle de seks første etappene av den legendariske touren.

- Det er ikke overraskende at Johannes vant alle rennene, han gjorde det som skulle til, men det var veldig godt gjort, sier Terentjev.

Ifølge Championat betegner den russiske landslagstreneren Jurij Borodavko Klæbo som en løper helt på høyde med de aller beste fra både sovjet-tida og i den russiske æraen etterpå.

Aldri snakket med Klæbo

Selv mener Terentjev at han har litt å gå på før han er på Klæbos nivå.

- Jeg har fortsatt mye å forbedre meg på teknisk, forteller han, og røper også at han aldri har snakket med den norske superstjernen.

- Nei, det har jeg aldri gjort. Jeg har snakket med Erik Valnes, men jeg har ikke vekslet et eneste ord med Johannes. Vel, under premieseremonien i Ruka og i Beijing-OL tok vi hverandre i hånda og gratulerte hverandre, men det er ikke å kommunisere. Vi har heller ikke kontakt i sosiale medier, forteller Terentjev.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer