Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får skylda for Englands EM-fiasko: - Poserer og viser fram utringningen

Spillerne får refs av tidligere England-stjerne. Beskyldes for å ha feil fokus.

KRITISK: England-spillerne får kjeft i hjemlandet for å ha fokus på kjærester og lukrative avtaler.. Her ved Dele Allis kjæreste Ruby Mae. Foto: Mark Large/Daily Mail/
KRITISK: England-spillerne får kjeft i hjemlandet for å ha fokus på kjærester og lukrative avtaler.. Her ved Dele Allis kjæreste Ruby Mae. Foto: Mark Large/Daily Mail/ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): EM ble en eneste stor fiasko for fotballgale England som røk ut mot lille Island i åttedelsfinalen.

Og fordelingen av skyld er forlengst i gang. Landslagssjef Roy Hodgson har allerede trukket seg og spillerne ble slaktet i britiske aviser.

FORLOVET: Jack Wilshere og  Andriani Michael. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Jack Wilshere og  Andriani Michael. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå lanserer Daily Mail en teori om at feil fokus ødela EM-festen.

Og spillernes kjærester får deler av skylda.

- Ikke rart de er en gjeng tapere! De blir distrahert av hår, lukrative avtaler og kjærester med trutmunn, skriver avisa.

Under mesterskapet i Frankrike er det ingen hemmelighet at flere av Premier League-stjernenes koner og kjærester var tilstede på kamparena - og det er blitt en tradisjon at såkalte WAGs (Wives And Girlfriends) er på plass.

Blant annet Dele Alli, Joe Hart, Jack Wilshere, Wayne Rooney og Jamie Vardy er spillere som beskyldes for å underprestere - og for å ha tankene på noe annet enn fotball.

- Babyer

Også tidligere England-, og Liverpool-stjerne Jamie Carragher går knallhardt ut i sin spalte i samme avis, der han kaller spillerne «svake og myke».

- Jeg kaller dem akademi-generasjonen fordi aldri før har fotballspillere brukt mer tid på å bli trent. De drar på fotballskoler, spiller på fine baner og har perfekt utstyr for å kunne fokusere på fotballen. Vi tror at vi skaper menn, men vi skaper egentlig babyer, skriver Carragher.

TRØST?: Jamie Vardy og kona Rebekah avbildet etter tapet mot Island. Foto: Mark Large/Daily Mail
TRØST?: Jamie Vardy og kona Rebekah avbildet etter tapet mot Island. Foto: Mark Large/Daily Mail Vis mer

Den tidligere fotballprofilen fortsetter:

- Livet er for lett. De er bortskjemte fra ung alder og får penger kastet etter seg. Da noe går galt, er det aldri deres feil. Det er alltid andre som får skylda, skriver Carragher.

SAMMEN: Joe Hart og kona Kimberley. Foto: Mark Large/Daily Mail/Solo Syndication
SAMMEN: Joe Hart og kona Kimberley. Foto: Mark Large/Daily Mail/Solo Syndication Vis mer

Flere av dagens England-spillere - blant annet Tottenhams Dele Alli (20) - anklages for å bli distrahert av utenomsportslige ting i EM: Blant annet kjæresten.

- Kjæresten Ruby Mae brukte mye av fiaskokvelden (mot Island mandag) på å posere og å vise fram utringningen. Hun kjempet helt klart for å få mer modelljobbing hos Dolce & Gabbana, skriver avisa.

MODELL: Dele Allis kjæreste, Ruby Mae. Foto: Mark Large/Daily Mail
MODELL: Dele Allis kjæreste, Ruby Mae. Foto: Mark Large/Daily Mail Vis mer

Også Jamie Vardy (29) og Jack Wilshere (24) var blant spillerne som ble fotografert på tribunen sammen med sine koner og kjærester.

Bråk

Vardys kone, Rebekah (34), skal også ha fått flere spillere i England-troppen til å reagere med sine mange utspill underveis i EM. Blant annet Wayne Rooney skal ha fått nok og sagt tydelig ifra om hva han mener, skrev The Times.

Rebekah, som giftet seg med Jamie Vardy tidligere i sommer, skal ha fått beskjed om å «holde en lavere profil».

KYSS: Jack Wilshere og Adriana Michael. Foto: Graham Chadwick/Daily Mail
KYSS: Jack Wilshere og Adriana Michael. Foto: Graham Chadwick/Daily Mail Vis mer

Wilshere fikk lite spilletid i EM, men Arsenal-mannen ble ved flere anledninger fanget opp sammen med forloveden Andriani Michael (25).

- Han (Wilshere) har dumpet mora til sine to barn - og fikk besøk i Frankrike av selfie-avhengige Andriani Michael, skriver Daily Mail.

KEEPER-KONE:  Kimberley Crew er gift med Joe Hart. Foto: Phil Oldham/Sportimage / PA Images
KEEPER-KONE:  Kimberley Crew er gift med Joe Hart. Foto: Phil Oldham/Sportimage / PA Images Vis mer
POSERER: Ruby Mae. Foto: Mark Large/Daily Mail
POSERER: Ruby Mae. Foto: Mark Large/Daily Mail Vis mer

Uttrykket WAGs oppsto for øvrig under VM 2006 og det var nettopp damene til de engelske spillerne som startet trenden og tiltrakk seg masse oppmerksomhet. Engelsk presse var nådeløse mot jentene etter at England røk tidlig ut fra mesterskapet samme år. Og akkurat som nå fikk «Wags»-ene med Victoria Beckham i spissen skylda for VM-fiaskoen, noe Sven-Göran Eriksson avslo som tull og en dårlig unnskyldning etter mesterskapet.

De originale «wags»-ene bestod av Victoria Beckham, Cheryl Cole, Alex Curran (kona til Steven Gerrard), Abbey Clancy (kona til Peter Crouch), Coleen Rooney og Carly Zucker (kona til Joe Cole).

Men kvinnene har også vært omstridt.

Under VM 2010 måtte de være hjemme da Fabio Capello forbød damene å komme ettersom det hadde vært et sirkus fire år tidligere. Roy Hodgson derimot er ikke like streng under mesterskap.

THE ROONEYS: Coleen Rooney (i blått) og sønnen Kai på tribuna i Frankrike-EM. Foto: NTB Scanpix
THE ROONEYS: Coleen Rooney (i blått) og sønnen Kai på tribuna i Frankrike-EM. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!