Håndball-VM

Får skylda

En sønderknust Kristian Bjørnsen fikk skylda for at Norge ikke gikk til semifinale.

SYNDEBUKK: Kristian Bjørnsen etter kvartfinalen i VM i håndball for herrer mellom Norge og Spania i Ergo Arena i Gdansk, Polen.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SYNDEBUKK: Kristian Bjørnsen etter kvartfinalen i VM i håndball for herrer mellom Norge og Spania i Ergo Arena i Gdansk, Polen.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GDANSK/OSLO (Dagbladet): Kristian Bjørnsen som måtte trøstes av lagkamerater og støtteapparat etter at sluttsignalet gikk etter Norges kvartfinale mot Spania i kveld.

Bjørnsen kastet ballen bakover sekunder før slutt, og dommerne blåste av for passivt. I Viaplays studio ga ekspertene Bjørnsen skylda for at Norge slapp inn i sluttsekundene.

KULT: De norske håndballgutta lar seg imponere av Spania sin promo til VM. Video: Rødt Kort / RFE Balonmano Vis mer

Til Dagbladet erkjenner Bjørnsen at han blir stående igjen som syndebukk.

- Det er beklagelig at det ble sånn. Det var et par situasjoner det burde blitt gjort annerledes.

- Hva tenker du når det skjer?

- At det var bedre tid igjen enn det var. Derfor spiller ballen tilbake til backen, men dommerne tenker det var for passivt.

- Hva synes du om avgjørelsen?

- Det er ofte sånn på slutten. Du har ikke vanlig angrepstid.

- Kjenner du ekstra på det?

- Det er kjipt å være syndebukk. Det skulle man gjerne vært foruten. Nå ble det to situasjoner, og de sto jeg i. Det er ikke så lett, men det kommer forhåpentligvis nye muligheter. Jeg har verdens beste lagkamerater som skal løfte meg opp igjen.

IMPONERT: De norske landslagsgutta blir imponert over en svensk håndballspiller. Video: RPIF Linköping Vis mer

Overfor Dagbladet sier trener Wille dette om situasjonen - da Norge ble avblåst for passivt spill bare etter 14 sekunder da de egentlig hadde seieren i lomma:

- Jeg tror dommerne har lov til å dømme passivt. Fordi vi velger bort en målsjanse. Det var en situasjon i Danmark for noen år siden da noe liknende skjedde.

- Hva synes du om vurderingen Bjørnsen gjorde?

- Det er uflyt. Det er vanskelig for ham å vite hva tida er. Det er det han er jævla deppa for nå. Vi får backe ham opp alle sammen, for han gjorde en kjempekamp. Men det er dessverre brutat når det blir slik. Han er heldigvis erfaren, sier Wille.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer