Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får slakt:
- Hun ødela alt

Kristine Stavås Skistad (21) fikk kjeft av rival etter gårsdagens sprint. Nå slår 21-åringen tilbake mot kritikken.

KARRIEREBESTE: Kristine Stavås Skistad etter finalen på Konnerud.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
KARRIEREBESTE: Kristine Stavås Skistad etter finalen på Konnerud. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

DRAMMEN / OSLO (Dagbladet): Kristine Stavås Skistad imponerte under gårsdagens sprint på hjemmebane i Konnerud. 21-åringen hadde den samme strategien i kvartfinalen, semifinalen og finalen. Hun tok ledelsen fra start og forsøkte å få sprinten inn i sitt tempo.

Det er en strategi 21-åringen stort sett alltid bruker, og etter rennet røpet Skistad at taktikken var planlagt til detalj:

- Ja, jeg hadde trent veldig mye på det taktiske. Jeg og Lage Sofienlund (personlig rådgiver, samt utviklingsleder i Strømsgodset) har hatt et rått opplegg nede i bua og planlagt hver eneste detalj, forklarte 21-åringen til pressen.

Men ikke alle var like imponert, og etter rennet fikk Stavås Skistad kjeft.

- Ødela alt

Det var den slovenske sprinteren Anamarija Lampic som reagerte. 24-åringen fra Ljubljana kjemper om seieren i sprintverdenscupen totalt, men ble «bare» nummer seks i gårsdagens finale. Det ga hun Skistad skylda for.

- Dessverre så ødela hun alt for meg. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Hun kan ikke stå på ski, uttalte Lampic syrlig til slovenske medier, gjengitt hos Expressen.

REAGERTE: Anamaija Lampic. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
REAGERTE: Anamaija Lampic. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

På vei inn i den siste bakken var det Skistad som lå først, og Lampic la seg bak henne. Jonna Sundling, Linn Svahn og Nadine Fähndrich gikk rett opp i tet fra yttersporet, mens den slovenske kvinnen ble liggende bak.

Lampic forsøkte å komme seg rundt Skistad, men greide det ikke.

- Hun ødela planen min i finalen og stengte meg inne. Jeg tapte mye fart. På oppløpet falt jeg på grunn av henne, hevder hun.

KRITISK: Kristine Stavås Skistad er spådd en lysende framtid i skisporet, og lar seg ikke skremme av rivaler som viser fram musklene sine. Vis mer

Slår tilbake

For Kristine Stavås Skistad ble gårsdagens sprint uansett en stor opptur.

Fjerdeplassen i verdenscupen var karrierebeste, og Skistad lar seg ikke rokke av kritikken fra Lampic.

- Jeg syns hun heller bør konsentrere seg om å bli raskere ut fra start. Da får hun fulgt planen sin og slipper å skylde på meg etter målgang, skriver Skistad i en SMS til Dagbladet.

Skistad fortsetter å med å fortelle at hun ikke kommer til å svare på Lampics påstand om at hun er dårlig på ski:

- Det blir bare for dumt å melde. Det var vel hun som tråkket på staven min? Sånn skjer i sprint og jeg er innforstått med reglene. Hun burde kanskje lese dem før hun uttaler seg om sånne ting? Hun datt for egen maskin og jeg lå foran henne.

Hele Norges coronakart