Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får slakt:- Ubrukelig

Chelsea vant 3–1 i FA-cupsemifinalen søndag. Keeperspillet til David de Gea var lite imponerende. Premier League-ekspert Alan Shearer har sett seg lei.

FORTVILET: David de Gea. Foto: NTB Scanpix
FORTVILET: David de Gea. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Både 1–0 og 2–0 burde de Gea klart å avverge, og spesielt den andre scoringen må 29-åringen ta på sin kappe.

En som har fått nok nå er Alan Shearer. Til BBC One, gjengitt hos Daily Mail, sier den tidligere storscoreren at Ole Gunnar Solskjær må vrake den spanske keeperen:

- Det er på tide nå. Det fortsetter å skje, sier Shearer.

49-åringen med 260 mål i Premier League mener at David de Gea nå må bort:

- De burde hente tilbake (Dean) Henderson når tida er inne, ellers burde de la ham være på lån. Men jeg mener at tida har kommet nå.

Heller ikke Chris Sutton vår nådig i dommen:

- Ubrukelig, var mine første ord da jeg så målet. Det var utrolig svakt keeperspill, skriver Sutton.

- De Geas fall fortsetter. Solskjær må snart ta valget. er formen borte for alltid? spør The Guardians Jonathan WIlson.

REAGERER: Alan Shearer. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: Alan Shearer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuffet

Ole Gunnar Solskjær var også skuffet over egen keeper søndag, men var klar på at de Gea er sterkt mentalt og kommer til å slå tilbake:

- David skal ta den hundre av hundre ganger. Den andre scoringen er veldig unngåelig, sa Solskjær til Sky Sports etter kampen.

Målet Solskjær snakker om er Mason Mount sitt like etter pause. Unggutten fyrte fra distanse og fikk bra klem i skuddet, men de Gea burde nok reddet. Også 1-0-målet til Giroud fra kloss hold kunne de Gea gjort noe med.

- En kjenner Girouds bevegelser og vet at han alltid søker mot første stolpe. Både det første og tredje målet er innlegg mot første stolpe og bør bli forsvart bedre. Vi var bare litt for seint ute i de situasjonene, sa Solskjær.

Drama

Tapet var også Uniteds første mot Chelsea denne sesongen. Før oppgjøret søndag hadde lagene møttes tre ganger denne sesongen, med United-seier i alle. 4–0 hjemme i serieåpningen i august, 2–1 borte i åttedelsfinalen i ligacupen i oktober og 2–0 borte i serien i februar.

Slik ble ikke utfallet foran tomme tribuner på Wembley søndag.

I Premier League har United igjen West Ham før de møter Leicester i det som kan bli en ren finale om den siste mesterligaplassen.

Akkurat nå ligger Brendan Rodgers og co. foran United på bedre målforskjell. Leicester har bare oppgjøret mot United igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!