Får slakt

- I mange tilfeller er svarte mer rasistiske enn hvite, uttaler Formel 1-kongen Bernie Ecclestone (89). Nå får han gjennomgå.

JETSETT: Bernie Ecclestone blir pappa for fjerde gang. Her sammen med jetsettdøtrene Petra (t.v.) og Tamara Ecclestone. Foto: NTB scanpix
JETSETT: Bernie Ecclestone blir pappa for fjerde gang. Her sammen med jetsettdøtrene Petra (t.v.) og Tamara Ecclestone. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere idrettsutøvere har kastet seg inn i Black Lives Matter-demonstrantene de siste ukene. George Floyd dødsfall har satt rasisme på dagsorden over hele verden.

Blant dem som har engasjert seg er Formel 1-stjerna Lewis Hamilton. Briten, som vant sin sjette VM-tittel 2019, offentliggjorde at han har laget «The Hamilton Commission», som skal rette oppmerksomheten mot de store forskjellene i samfunnet.

- Jeg er vant til å være en av få fargede på laget, og jeg er vant til at ingen står opp for meg når jeg blir utsatt for rasisme, uttalte Hamilton nylig.

Ut mot kampanje

Den tidligere Formel 1-kongen Bernie Ecclestone ledet gigantsporten i over 40 år, og han har selvfølgelig fått med seg at Hamilton har opprettet en egen kommisjon.

- Han er spesiell. Det han gjør for kampanjen er fantastisk. Det er slike som ham folk hører på, sier Ecclestone til CNN.

Den 89 år gamle milliarden, som ble far tidligere i år, forteller likevel at han ikke tror at kampanjen kommer til å ha noen effekt på Formel 1-sporten i den ene eller andre retningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer