Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får slakt

- I mange tilfeller er svarte mer rasistiske enn hvite, uttaler Formel 1-kongen Bernie Ecclestone (89). Nå får han gjennomgå.

JETSETT: Bernie Ecclestone blir pappa for fjerde gang. Her sammen med jetsettdøtrene Petra (t.v.) og Tamara Ecclestone. Foto: NTB scanpix
JETSETT: Bernie Ecclestone blir pappa for fjerde gang. Her sammen med jetsettdøtrene Petra (t.v.) og Tamara Ecclestone. Foto: NTB scanpix Vis mer

Flere idrettsutøvere har kastet seg inn i Black Lives Matter-demonstrantene de siste ukene. George Floyd dødsfall har satt rasisme på dagsorden over hele verden.

Blant dem som har engasjert seg er Formel 1-stjerna Lewis Hamilton. Briten, som vant sin sjette VM-tittel 2019, offentliggjorde at han har laget «The Hamilton Commission», som skal rette oppmerksomheten mot de store forskjellene i samfunnet.

- Jeg er vant til å være en av få fargede på laget, og jeg er vant til at ingen står opp for meg når jeg blir utsatt for rasisme, uttalte Hamilton nylig.

RASKEST: Formel 1-fører, Felipe Massa, kjørte om kapp med verdens raskeste dyr, vandrefalken. Video: CNN Vis mer

Ut mot kampanje

Den tidligere Formel 1-kongen Bernie Ecclestone ledet gigantsporten i over 40 år, og han har selvfølgelig fått med seg at Hamilton har opprettet en egen kommisjon.

- Han er spesiell. Det han gjør for kampanjen er fantastisk. Det er slike som ham folk hører på, sier Ecclestone til CNN.

ENGASJERT: Lewis Hamilton. Foto: NTB Scanpix
ENGASJERT: Lewis Hamilton. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den 89 år gamle milliarden, som ble far tidligere i år, forteller likevel at han ikke tror at kampanjen kommer til å ha noen effekt på Formel 1-sporten i den ene eller andre retningen.

Derimot mener han at den kan få alle til å tenke seg om en ekstra gang, og påpeker at det er viktig å se saken fra flere sider.

- I mange tilfeller er svarte mer rasistiske enn hvite, sier Ecclestone.

Briten kommer ikke med noen konkrete eksempler, men forteller at det er noe han selv har lagt merke til i løpet av livet.

- Det er viktig for alle, uavhengig av hvilken farge de er, å kjempe mot forskjellene i samfunnet.

KJØRER NED BAKKEN: En formel 1-bil ble fraktet med et helikopter opp til toppen av skibakkene i Hahnenkamm i Kitzbühel, før den kjørte ned. 3500 mennnesker møtte opp for å se den spektakulære hendelsen. Video: NTB Reuters Vis mer

Får slakt

Ecclestones sitater har spredd seg ild i tørt gress i Formel 1-miljøet det siste døgnet, og nå har organisasjonen tatt et kraftig oppgjør med den tidligere sjefen i en pressemelding:

- Vi er totalt uenige med sitatene. De hører ikke hjemme i ei tid da vi trenger å samle oss for å bekjempe rasisme og forskjellsbehandling, skriver F1 i en pressemelding, gjengitt hos Yahoo.

Videre står det:

- Mr Ecclestone har ikke hatt en rolle i Formel 1 siden han forlot organisasjonen i 2017 – og han mistet tittelen som styreleder i 2020.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!