Manchester United tapte Europa League-finalen mot Villarreal

Får slakt

Ole Gunnar Solskjær får gjennomgå i britisk presse etter nederlaget i Europa League-finalen. - De har ett skudd på mål, sier Solskjær.

SKUFFET: Ole Gunnar Solskjær etter finalen. Foto: NTB
SKUFFET: Ole Gunnar Solskjær etter finalen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Villarreal - Manchester United 11–10 etter straffesparkkonkurranse

Manchester United var på vei til å snu enda en kamp, men misbrukte noen store sjanser og ble knallhard straffet av Villarreal i Europa Laegue-finalen.

Det spanske laget fant uante krefter i ekstraomgangene og var iskalde fra krittmerket da det hele skulle avgjøres.

JUBEL: Villareal-spilleren. Foto: NTB
JUBEL: Villareal-spilleren. Foto: NTB Vis mer

- Solskjærs skyld

Dermed endte det med et nytt finaletap for Solskjær, som sa før oppgjøret at bare seier var godt nok. Det til tross for at laget har løftet seg og sikret 2.-plassen i Premier League i år, i tillegg til at de har spilt seg fram til finale i Europa League og semifinale i FA-cupen.

Da David de Gea bommet på kampens siste spark brast flere av United-spillerne i gråt, og i etterkant har britiske journalister kvesset kniven.

BOMMET: David de Gea. Foto: NTB
BOMMET: David de Gea. Foto: NTB Vis mer

- Solskjær fikk en lærepenge av Emery. Villarreal skulle egentlig ikke ha en sjanse til å slå United, men de hadde en manager med en plan, skriver Mirror-journalist John Cross på Twitter.

Cross mener at Solskjær blir beskyttet av tidligere United-spillere i viktige roller, og hyller Paul Scholes for å tørre å gi ham kritikk:

- Det er godt å se at Paul Scholes står fram som en tidligere United-spiller og kritiserer Solskjær. Han kunne ikke ha snakket om Uniteds tidligere titler hvis han hadde fortsatt å støtte en manager som har falt gjennom.

Heller ikke Mark Ogden er imponert:

- Solskjær hadde en dårlig plan med tanke på bytter og taktikk. Han overbeviste meg ikke. Det tok for lang tid å gjøre endringer, skriver Mark Ogden på Twitter.

Han mener likevel at det er bra med et tap på de store scenene, for da blir alle klubbens hull vist fram:

- De Gea blir dårligere er dårligere, Rashford er ute av form, Solskjærs taktikk underveis i kampen er ikke imponerende og de mangler bredde i stallen. Men bryr Glazers seg?

Journalisten Samuel Luckhurst, som er United-sjefskribent i lokalavisa Manchester Evening News, trekker også fram en feilslått strategi som årsaken til nederlaget.

- Tapet i kveld er Solskjærs skyld. Å spille Rashford fra start var feil avgjørelse og han var for forsiktig til å ta ham av. Ingen endringer på 90 minutter, skriver han på Twitter.

Skuffet

Ole Gunnar Solskjær selv sier til TV 2 at dette er en av de tyngste opplevelsene han har hatt på en fotballbane.

- Vi er så nære å gjøre alle happy, men det er sånn marginene er i fotball. Vi skal nok lære av dette. Når vi ikke vinner kampen er det helt sikkert noe jeg kunne ha gjort annerledes, sier Solskjær til TV 2.

Den norske manageren mener at det var små marginer som skilte dem fra å løfte pokalen.

- Det var en jevn kamp. Vi har ballen mest, men vi skaper ikke nok til å fortjene å vinne kampen. Men vi fortjener ikke å tape heller. De har ett skudd på mål. Det er skuffende at den går inn, sier Solskjær.

Villarreal-trener Unai Emery sier enkelt og greit dette til TV 2.

- Jeg er veldig glad. Vi har jobbet hardt gjennom hele sesongen. De var favoritter, men vi fortjente å vinne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer