Får smøretur med Hurtigruta

LSK-keeper Claus Reitmaier har spilt så godt at supporterne vil gi familien en smøretur med Hurtigruta for at han skal fortsette i klubben.

LILLESTRØM (Dagbladet): Siden mai har Reitmaier bodd alene på hotell, mens familien har bodd i Tyskland. Keeperen har blitt en ekte yndling blant Kanari-fansen - som krever at keeperen blir ett år til. Det skal oppnås gjennom å gi familien en uforglemmelig reise med Hurtigruta.

-  Veldig morsomt og knapt til å tro. Det smigrer meg stort, sier Reitmaier til Dagbladet.

-  Får supporterne viljen sin?-  Det tas i hvert fall med i betraktningen når vi skal bestemme oss, smiler Reitmaier.

Han har hatt besøk av kjæresten Alessandra Santana og deres felles barn Kaylen i halvannen uke. I tillegg har han ei datter på ti år. Mandag reiser de to hjem til Tyskland igjen. Hun synes Kanari-fansen er søte.

-  De er jo søte, da. Men jeg tør ikke si ja til turen med Hurtigruta. Da får jeg bare dårlig samvittighet om Claus ikke blir, smiler hun.

Santa Claus

Kanari-fansen kaller bare Reitmaier for Santa Claus. Og det er ikke fordi han gir så mange gavepakker til motstanderlaget - men til Lillestrøm og supporterne. Med spektakulære redninger har han drevet spissene til Start, Viking og Rosenborg til fortvilelse den siste tida. Man blir populær hos Kanari-fansen av sånt.

Leder i Kanari-fansen, Petter W. Olafsson, håper og tror fansens initiativ blir satt pris på.

 SMIGRET OVER SMØRETILBUD:  LSK-keeper Claus Reitmaier (41) har besøk av kjæresten Alessandra Santana og sønnen Kaylen. LSK-fansen vil sende kjæresten og sønnen med Hurtigruta i et forsøk på gi familien lyst til å fortsette i Norge. Foto: Daniel Sannum Lauten
SMIGRET OVER SMØRETILBUD: LSK-keeper Claus Reitmaier (41) har besøk av kjæresten Alessandra Santana og sønnen Kaylen. LSK-fansen vil sende kjæresten og sønnen med Hurtigruta i et forsøk på gi familien lyst til å fortsette i Norge. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

-  Vi spiller mot Aalesund 2. oktober. Da vil vi først fly familien til Bergen, og sette dem på Hurtigruta til Ålesund. Det skal vise dem hvor fint det er å bo i Norge, og at vi vil ta vare på dem. Kanskje de til og med vil sette litt pris på oss, humrer Olafsson.

Egentlig skulle tyskeren bare være i Lillestrøm fram til sommeren, for så å reise tilbake til familien i Tyskland. Men etter at førstekeeper Heinz Müller kvestet hånda mot Odd Grenland i 5. serierunde, fikk Reitmaier etter hvert sin sjanse mellom stengene. Den har han grepet til fulle.

-  Det er morsomt å se hvilken posisjon han har fått på rekordtid. Claus vet at han bare kan si fra om han vil bli, så får han det. Han er den mest profesjonelle i hele klubben, trener mest og verken røyker eller drikker. Selv om han er en urgammel mann, ville jeg ikke byttet ham med noen, sier LSK-manager Jan Åge Fjørtoft.

-  Kaldt i Norge

I Tyskland har han fått beskjed om at han er for gammel for Bundesliga. Der har han spilt 334 kamper for Stuttgart, Kaiserslautern, Karlsruhe, Wolfsburg og Borussia Mönchengladbach. I Lillestrøm er han mer enn ung nok - noe som gjør at han fortsatt holder døra på gløtt for klubben. Men det norske klimaet synes han er trist.

-  En slik sommer som har vært i Lillestrøm, opplevde jeg et par av i Tyskland for omtrent 30 år siden. Da lagde de en sang om når det ville bli fin sommer igjen, ler Reitmaier.