Ronald Koeman, Barcelona

- Får sparken

Barcelona-krisa fortsetter. Det ser ut til å koste Ronald Koeman jobben.

MOTGANG: Ronald Koeman under mandagens kamp mot Granada. Foto: NTB
MOTGANG: Ronald Koeman under mandagens kamp mot Granada. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke tapte de 0-3 mot Bayern München i Champions League. Mandag kveld var de minutter unna tap hjemme mot Granada, men reddet uavgjort.

- Ronald Koemans tid i Barcelona går definitivt mot slutten. Flere rapporterer at nederlenderen defineres som «dead man walking» etter 0-3 vs. Bayern & 1-1 vs. Granada, og at det bare gjenstår å finne erstatteren. Avgjørelsen er tatt, men offentliggjøres neppe før arvtaker er funnet, skriver Viasats ekspert på spansk fotball, Petter Veland, på Twitter.

- Beslutningen er tatt. De venter på å få klar en erstatter, så vil Koeman få sparken, skriver journalisten Joan Vehils.

- En misære

Midtstopper Ronald Araújo reddet det ene poenget like før slutt. Da hadde Barcelona byttet inn midtstopper Gerard Piqué som spiss, og pumpet lange baller inn i feltet.

- Laget er en misære, de viste mye vilje, lite fornuft, men med fire spisser fikk de et fortjent mål. Det er uansett dårlig nytt for Koeman, som mister enda mer tillit. Laget ga alt, men mangler mye, skriver sjefskribent i avisa AS, Juan Jiménez.

El CLÀSICO: Mye står på spill når Real Madrid og Barcelona møtes til dyst. Vis mer

Kritiseres for spillestilen

Koeman var selv en sentral spiller på Barcelonas legendariske "Dream Team" ledet av Johan Cruijff på starten av 1990-tallet. Både da, og under Pep Guardiolas ledelse fra 2008 var Barcelona kjent for en ballbesittende spillestil

I et intervju vist på den spanske avisa Marca, forsvarer han selv spillestilen.

- Hvis du ser på dagens spillertroppen, mener du vi har ferdighetene til å spille "tiki taka", sa Koeman.

Barcelona mistet Lionel Messi foran denne sesongen.

Koeman tok over treneransvaret for Barcelona forrige sommer. Sesongen endte med en skuffende 3. plass i ligaen, men reddet av at klubben vant den spanske cupen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer