Får spiss til 10 mill, United-løfte og ny Premier League-klausul

Derfor blir Solskjær i Molde.

SMILTE OG LO: Det var en fornøyd Ole Gunnar Solskjær som satte seg i bilen med kona Silje og agent Jim Solbakken etter middagen med Røkke og Gjelsten i går kveld. Planen han ble forelagt før middagen forklarer hvorfor. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SMILTE OG LO: Det var en fornøyd Ole Gunnar Solskjær som satte seg i bilen med kona Silje og agent Jim Solbakken etter middagen med Røkke og Gjelsten i går kveld. Planen han ble forelagt før middagen forklarer hvorfor. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Over en bedre middag ble Ole Gunnar Solskjær i går kveld enig med Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten hvordan de skal fortsette samarbeidet med Molde FK.

Etter det Dagbladet vet, fikk Solskjær før han sammen med fru Silje ble hentet av Røkkes middags-fly hjemme i Kristiansund i går ettermiddag, presentert en plan om hvordan samarbeidet med Molde kunne fortsette til alles tilfredshet.

Hovedtrekkene ser slik ut:

• Solskjær sier nei til et (eventuelt) tilbud fra Aston Villa og forplikter seg til å fullføre inneværende og neste sesong med Molde.

• Bare om det skulle komme et tilbud fra Manchester United, har Solskjær anledning til å forlate klubben i år.
 
• Neste sesong kan Solskjær snakke med klubber fra Premier League, men forlater han Molde, skal den nye arbeidsgiveren betale en økonomisk kompensasjon. Det er bare ved tilbud fra Manchester United Solskjær kan forlate Molde vederlagsfritt.

• Molde-investorene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten legger rundt ti millioner kroner på bordet for å forsterke Molde-stallen med en klassespiss. Etter det Dagbladet vet, er spissen senegalesiske André Senghor, som nå spiller i Abu Dhabi og som også Kjetil Rekdal og Aalesund har vært på jakt etter.

Med friske penger på bordet, kan Solskjær ha spissen på plass så fort neste overgangsvindu åpner.

Happy ending
Solskjær og fru Silje var tilsynelatende i meget godt humør da de forlot Kristiansund i går etterpå. En snau time i Akers private jet hadde åpenbart ikke lagt noen demper på stemningen.

Ved ankomst Gardermoen smilte og lo Solskjær før han sammen med Silje og sin personlige rådgiver Jim Solbakken ble kjørt til Røkkes villa ved Konglungen i Asker.

Middagen ble en lang affære.

Først ved 22-tiden i går kveld kom en like blid Solskjær ut og snakket så vidt med pressen før han satte seg i den ventende bilen og begynte hjemturen til dagens Molde-trening.

Aston Villa bekreftet
Rett etterpå eksploderte det på Twitter. Avisa Birmingham Mail, med gode kilder innad i Aston Villa, la ut en artikkel om at Solskjær ikke lenger var aktuell for managerjobben.

Dette bekreftet Villas pressesjef Bryan Doogan seinere på kvelden.

Dermed står både Molde Fotballklubb og parhestene Røkke/ Gjelsten igjen som vinnere. Solskjær kommer tilsynelatende heller ikke dårlig ut.

Riktignok må Premier League vente, men han får pengene han så lenge har ønsket seg for å forsterke stallen foran høsten Champions League-kvalik og fullføre prosjektet med å etablere Molde som en stabil toppklubb i norsk fotball.

Den eneste taperen er Aston Villa- fansen, som unisont har applaudert ideen om å ansette Solskjær som ny manager for klubben.

OGSÅ PÅ MØTET: Bjørn Rune Gjelsten ankommer Kjell Inge Røkke sin bolig i går kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OGSÅ PÅ MØTET: Bjørn Rune Gjelsten ankommer Kjell Inge Røkke sin bolig i går kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer