Mikaela Shiffrin støtter Tayla Harris

Får stjernestøtte etter hetsen

Bildet skapte sterke reaksjoner. - Trist med alle trollene, sier skistjerna.

STORM: Etter at tv-kanalen Channel Seven la ut bildet av stjerneangriperen Tayla Harris på sin Facebook-side begynte meldingene å hagle. Video: CNN. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Bildet av Tayla Harris (21) som sparket en ball mot mål i en mot målet under en kamp i australsk fotball skapte en opphetet debatt.

For Harris var det naturlig nok bare en vanlig dag på jobben, men bildet skapte reaksjoner verken hun eller fotografen hadde ventet.

Bildet ble lagt ut på Facebook og i kommentarfeltet ramlet det inn en rekke sexistiske og ekle kommentarer. Harris fikk også mye støtte etter at saken blåste opp, og nådde hele veien til statsministerens kontor.

- Jeg mener de er feige larver, som må våkne opp, sa Australias leder, Scott Morrison.

Nå får Harris støtte fra en av vinteridrettenes største stjerner.

- Det sårer

Heller ikke Mikaela Shiffrin kan forstå hvorfor bildet av Harris vekte så sterke reaksjoner. Amerikaneren er verdens fremste alpinist, og forteller CNN hvordan hun har lært seg å ignorere alle som bare vil spre hat.

Shiffrin har en stor tilhengerskare på sosiale medier, og med over 800 000 følgere på Instagram har hun fått erfare hvordan enkelte oppfører seg bak et tastatur.

- Du kan ikke gjøre alle like glad. Jeg verdsetter retten til å si, uttrykke og mene det man vil, forteller hun, og fortsetter:

- Det er trist med alle trollene som kommer med hatefulle kommentarer. Det sårer, og treffer i hjertet. Samtidig er det slik at de har lov til å tenke det, og jeg må bare akseptere det. Det betyr derimot ikke at jeg blir såret. Men de kan si det de vil, jeg kommer til å se framover uansett.

Likestilling

Shiffrin har akkurat lagt bak seg nok en vellykket sesong. Med 60 verdenscupseire er hun allerede tidenes femte mestvinnende alpinist, bare slått av Annemarie Moser-Proll, Marcel Hirscher, Lindsey Vonn og Ingemar Stenmark. Men Shiffrin er bare 24 år, og har en lang karriere foran seg.

Hun mener at grensene mellom menn og kvinner er i ferd med å viskes ut, i hvert fall i alpint. Dermed får man en mer likestilt idrett, mener amerikaneren.

- Det handler ikke om du er en sterk mann eller kvinne innen idretten, det handler om at du er en sterk person. Det er forandringen jeg føler er på gang nå, men det tar kanskje litt mer tid.

- Det jeg klarer å oppnå i sporten, er veldig likt med det en mann klarer, og det er en spesiell følelse. Muligheten er der.