Får støtte av damene sine

Tre Leicester-spillere sitter fortsatt varetektsfengslet i Spania, mistenkt for voldtekt. I går kom kjærester og koner på besøk, og manageren understreker at han tror på spillernes egne forklaringer.

LEICESTER (Dagbladet): De tre spillerne, Paul Dickov, Keith Gillespie og Frank Sinclair, holdes fortsatt varetektsfengslet i Spania. Avisa Daily Mirror skrev i går at en av kvinnene skal ha blitt truet på livet av Leicesters lagkaptein Paul Dickov hvis hun fortalte noen om det som hadde skjedd.

Hun gikk likevel til politiet, og ifølge avisa skal kvinnen ha forklart at én av spillerne voldtok henne, mens de to andre holdt henne nede. Flere andre spillere skal ha kommet inn i rommet for å se på, uten å gripe inn i det som skjedde.

Likevel har spillerne lojale partnere. Paul Dickovs kone Janet, Sinclairs kjæreste Nicola Weallean og Keith Gillespies kjæreste Kelly Maguire har alle besøkt gutta i fengselet i Spania.

- Vi kan ikke gå inn på noen detaljer. Det jeg kan si er at flere av de ni spillerne som opprinnelig ble arrestert ikke har noen rolle i denne saken. Vi har vitner som bekrefter at de ikke var tilstede på dette hotellrommet, sier Leicester-manager Micky Adams.

Tungt besøk

Med bøyd hode tok Adams imot pressen på Walker Stadium i går. Treningsleieren som skulle gi spillerne hvile og trening i kampen for å overleve i Premier League endte med at tre spillere nå er siktet for grove sexovergep mot tre kvinner. Dagbladet var tilstede da Adams for første gang snakket om hvordan han opplever situasjonen.

- Jeg må lære av dette, og de andre spillerne må lære av dette. Samtidig vil jeg understreke at jeg tror på mine spilleres forklaringer om at de ikke har gjort noe straffbart, sier Micky Adams.

Leicester-manageren besøkte sine tre overgrepssiktede spillere i fengselet i går, og beskriver det som sin verste dag som manager.

- Det var den mørkeste dagen i min karriere, sier manageren.

Intern etterforskning

Manageren forklarer at han stilte sin plass til disposisjon overfor styret, men at klubbens øverste ledere ønsket at han skulle fortsette. Førstkommende lørdag møter et redusert mannskap Birmingham borte i Premier League. Samtidig har de igangsatt en intern etterforskning for å komme til bunns i hva som har skjedd.

- Et mindretall av spillerne gjorde noe de ikke skulle ha gjort. Nemlig å drikke alkohol mindre enn 24 timer før trening. Det er det eneste vi vet med sikkerhet har skjedd. Resten må det spanske rettssystemet og vår interne etterforskningsgruppe se på, sier Adams.

MISTENKT: Paul Dickov.
MISTENKT: Keith Gillespie.
LOJALE DAMER: Janet Dickov (øverst), Nicola Weallean (midten) og Kelly Maguire (dette bildet) har alle reist ned til Spania for å besøke kjærestene som er mistenkt for voldtekt.
MISTENKT: Frank Sinclair.