Får støtte av Helsedirektoratet

Toppfotballen får tommel opp fra Helsedirektoratet i arbeidet med å få i gang treningskamper om tre uker. Forutsetningen er at smittesituasjonen tillater det.

LEKER SEG: Bodø/Glimt på treningsleir i Marbella. Fra midten av april kan laget muligens spille kamper igjen i Norge. Foto: Geir Olsen / NTB
LEKER SEG: Bodø/Glimt på treningsleir i Marbella. Fra midten av april kan laget muligens spille kamper igjen i Norge. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er på linje med ambisjonen kulturminister Abid Raja (V) lanserte onsdag.

Helsedirektoratet anbefaler i sin vurdering å tillate treningskamper utendørs fra midten av april. De vil avgrense det til de to øverste nivåene i fotball for kvinner og menn.

«Det anbefales at det gjøres en endelig vurdering i begynnelsen av uke 15, slik at effekten av påsken kan vurderes», skriver direktoratet, som oppfordrer om at kamper blir spilt mot lag i samme region der det er mulig.

Videre skriver Helsedirektoratet at det bør være en smittevernfaglig vurdering av de første treningskampene før man åpner opp for seriespill i toppfotballen. Anbefalingen er at dette blir gjort i midten av uke 18.

Dersom erfaringene og smittesituasjonen tillater det, mener Helsedirektoratet at det kan åpnes for seriekamper. For fotballen vil det si tidligst helgen 8. og 9. mai.

Helsedirektoratet legger til at de vil avvente med å anbefale treningskamper for innendørsidretter inntil man har sett effektene av gjenåpningen utendørs.

Anbefalingen om ikke å åpne for mer aktivitet blant barn og unge under 20 år på tvers av kommuner og regioner, ligger fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer