Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dopingsaken mot Johaug

Får støtte av kjæresten på første rad: - En uvant og absurd situasjon

Skriver svensk storavis. 

PÅ PLASS PÅ ULLEVAAL: Høringene med Therese Johaug fortsetter på Ullevaal stadion i dag. Foto: Lars Eivind Bones
PÅ PLASS PÅ ULLEVAAL: Høringene med Therese Johaug fortsetter på Ullevaal stadion i dag. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Dagens papiraviser preges av onsdagens høring i dopingsaken mot Therese Johaug (28). Dagbladet og VG har skiløperen som oppslag på førstesida.

Også i Sverige er interessen enorm. Både Aftonbladet og Expressen har reportere på plass i Oslo og bruker fem sider hver på dopingsaken i dag.

Skildringene fra gårsdagens hendelser er inngående:

- I lange perioder under forhørene satt Therese Johaug med en sammenbitt mine og øyne på den som snakket, skriver Aftonbladets Petra Thorén.

JOHAUGS STØRSTE STØTTESPILLER: Nils Jakob Hoff (i midten) sitter sammen med journalister på første rad. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
JOHAUGS STØRSTE STØTTESPILLER: Nils Jakob Hoff (i midten) sitter sammen med journalister på første rad. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

- Men ved et par tilfeller søkte hun kontakt med kjæresten og venninnene. Hun fikk et smil og et oppmuntrende blikk tilbake. Det var en uvant og absurd situasjon, men ytterst frivillig.

Bauta

Kjæresten er roeren Nils Jakob Hoff (32), som har vært en bauta for Johaug siden hun ble dopingtatt i fjor høst.

- Han har vært helt enestående. Jeg hadde ikke klart det uten ham, har Johaug sagt. Nå er Hoff på plass under høringene, som fortsetter i dag.

Skiløperen fikk kremen Trofodermin for leppene av legen Fredrik S. Bendiksen i fjor høst. Kremen inneholder det forbudte stoffet clostebol. Antidoping Norge har innstilt på en straff på 14 måneder.

Forhørene gjør sterkt inntrykk på Expressen-reporter Ludvig Holmberg. Over en dobbeltside i Expressen i dag lyder tittelen:

«Det er ren tortur. Men alle følelser må legges til side - og Johaug straffes.»

Bjørgen kommer

Holmberg fortsetter:

- I dag setter Therese Johaug seg ned i konferanserommet igjen for ytterligere sju timer med avhør. Fredrik S. Bendiksen og Marit Bjørgen er innkalt som vitner. Vi journalister er på plass igjen, tre meter fra dem. Torturen fortsetter.

FAKSIMILE: Slik presenterer Expressen deler av Johaug-saken i dag. - Det er tortur, men hun må straffes, skriver avisa.
FAKSIMILE: Slik presenterer Expressen deler av Johaug-saken i dag. - Det er tortur, men hun må straffes, skriver avisa. Vis mer

Det er ventet en dom innen en måned etter at forhandlingene avslutter.

Både Johaug, Verdens Antidopingbyrå (WADA), Det internasjonale skiforbundet (FIS) og Antidoping Norge kan anke en eventuell straff.

Rekker OL?

Johaug håper å rekke OL i Sør-Korea i 2018.

- Hadde det norske folk vært dommere og jury, ville Therese Johaug blitt blankt frifunnet og klarert for VM i Lahti. Men tre dommere er nok for garvede til å la seg styre av følelser, skriver Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter.

De tre dommerne er Ivar Sølberg (leder i Domsutvalget), Marit Forsnes og Thomas Laurendz Bornø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling