Får støtte etter kreftbeskjed

Lørdag delte Aksel Lund Svindal (39) at han hadde fått testikkelkreft. Nå får den tidligere alpiniststjerna mange støttemeldinger.

TRISTE NYHETER: Aksel Lund Svindal har fått testikkelkreft. Foto: Heiko Junge / NTB
TRISTE NYHETER: Aksel Lund Svindal har fått testikkelkreft. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kjente en forandring i kroppen min. Jeg var ikke sikker på hva det var, eller om det var noe i det hele tatt. Men jeg bestemte meg for å få det sjekket ut. Jeg oppsøkte lege, og ble raskt overført til sykehuset hvor de bekreftet det legen mistenkte. Testikkelkreft, skrev Aksel Lund Svindal på Instagram.

Den doble OL-gullvinneren sier at han har vært gjennom tester, skanninger og operasjon fort etter at han fikk diagnosen. 39-åringen legger til at de siste ukene har vært annerledes og takker det offentlige helsevesenet.

Den tidligere alpinisten får også støttemeldinger i kommentarfeltet. Kjetil Jansrud, alpinist Henrik Kristoffersen, friidrettsutøver Amalie Iuel og alpinist Massimiliano Blardone legger flere hjerte-emojier under bildet.

- God bedring, skriver Petter Northug.

- Herlig at du deler og godt å høre at det har gått bra. Håper på du blir frisk fort, skriver artist Martin «Danielle» Bjercke, kjent som CLMD.

Alpinistene Elena Curtoni og Atle Lie McGrath kommer også med sin støtte, mens Adrian Smiseth Sejersted kommenterer «bror» etterfulgt av en hjerte-emoji.

Statsminister Jonas Gahr Støre takker Lund Svindal for åpenheten i et innlegg på Facebook:

- Takk til Aksel Lund Svindal, som i dag er åpen om sin egen kreft-sykdom. Aksel følte en endring i kroppen, oppsøkte lege, fikk beskjed om at han hadde testikkelkreft og rask behandling på sykehus, skriver Gahr Støre og legger til:

- Han skriver at menn bør bli flinkere til å snakke om egen helse. Det er en oppfordring jeg støtter. Vi har et helsevesen i Norge som kan gi svar og god behandling, og det er viktig å ikke vente unødig om man føler at noe ikke er som det skal. God bedring Aksel, og takk for åpenheten!

Aleksander Aamodt Kilde (30) var lagkamerat med Lund Svindal i en årrekke. Overfor Dagbladet legger ikke 30-åringen skjul på at nyheten kom overraskende på også for ham, men Aamodt Kilde er samtidig lettet over at prognosene er gode for sin tidligere mentor og lagkompis på alpinlandslaget.

- Det kom som et sjokk på meg som på alle andre. Jeg er veldig lettet over at det har gått så bra og at han oppdaget det tidlig. Det er en tøff prosess for Aksel, men han er en råtass som kommer seg igjennom dette med hodet hevet, sier Aamodt Kilde til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer