Svensk opprør:

Får svar på kritikk

De svenske langrennsjentene vil ha like lange løp som herrene. Nå får de støtte av sin egen landslagssjef.

REAGERER: Frida Karlsson er én av dem som reagerer på at de ikke går like distanser som gutta. Foto: Fredrik Hagen / NTB
REAGERER: Frida Karlsson er én av dem som reagerer på at de ikke går like distanser som gutta. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den svenske langrennssesongen ble avsluttet i Falun i helga. Ebba Andersson, som tok to bronsemedaljer i VM i Oberstdorf, vant foran Frida Karlsson og Linn Svahn i et renn hvor jentene og gutta gikk samme distanse - 15 kilometer klassisk.

Etter løpet var flere av de svenske jentene klare på at de helst skulle sett at de gikk samme distanse som gutta oftere. Svahn sammenliknet det med fotball.

- I fotball spiller damer og herrer 90 minutter pluss tillegg. Det er likt i de fleste idretter. Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal være det samme i langrennssporten. Det er en konservativ tradisjon at vi skal gå kortere enn gutta, sier hun til det svenske nyhetsbyrået TT.

- Litt krenkende

Svahn, som hadde et skuffende mesterskap i Oberstdorf, er ikke den eneste av de svenske jentene som stusser over at det ikke gås samme distansen på damesiden som på herresiden.

- Det er veldig rart at gutta går dobbelt så langt som oss i f.eks. skiathlon. Det er nesten litt krenkende, sier Frida Karlsson.

Hun håper samtidig på at Det internasjonale skiforbundet (FIS) skal vurdere saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer