FÅR SKRYT: Roberto Firmino (i bar overkropp) forlater Hoffenheim og Tarik Elyounoussi (t. v.) til fordel for Liverpool. Foto: Scanpix
FÅR SKRYT: Roberto Firmino (i bar overkropp) forlater Hoffenheim og Tarik Elyounoussi (t. v.) til fordel for Liverpool. Foto: ScanpixVis mer

Får Tarik og Ronaldinho rett, blir Liverpool farlige neste sesong

Slik er storkjøpet Roberto Firmino.

(Dagbladet): Tidligere i dag offentliggjorde Liverpool at de har sikret seg det brasilianske stjerneskuddet Roberto Firmino. Merseyside-klubben betaler tyske Hoffenheim rundt 300 millioner kroner for 23-åringen, noe Tarik Elyounoussi (27) mener er en god avtale for engelskmennene.

Elyounoussi har de to siste sesongene vært lagkamerat med Firmino i Tyskland, og skryter hemningsløst av både spilleren og mennesket han har blitt kjent med.

- Firmino er en veldig ydmyk person, som har lyst til å bli bedre på hver eneste trening og i hver eneste kamp. Han er virkelig en veldig fin fyr, både på og utenfor banen, sier Elyounoussi til Dagbladet.

- Ser ingen hindringer Firmino ble kåret til årets gjennombrudd i Bundesliga-sesongen 2013/2014, etter 16 scoringer på 33 kamper fra sin offensive midtbaneposisjon. Samtidig sto unggutten bak 12 målgivende pasninger. 

Elyounoussi trekker fram nettopp Firminos anvendelighet som en av hans store styrker.

- Hos oss har han spilt i «nummer ti»-rollen bak spissen, men han kan også spille alene som spiss eller på kanten. Han kan bekle veldig mange forskjellige posisjoner. Han er fysisk sterk og flink til å holde på ballen. I tillegg er han aggressiv og løper veldig mye, sier den norske landslagsspilleren, før han fortsetter å skryte av Firmino:

- Han er også utrolig god teknisk og har veldig gode avslutningsferdigheter. Jeg ser ingen hindringer for at Firmino ikke skal lykkes i Premier League. Jeg både håper og tror at han gjør det.

Ronaldinho-hyllest Den brasilianske ballkunstneren Ronaldinho (35) er en annen mann med god kjennskap til, og stor tro på, Firmino. Han mener 23-åringen vil utgjøre en sterk duo sammen med landsmann Philippe Coutinho (23) på Liverpools midtbane, ifølge The Mirror.

- Det er en stor prestasjon av Liverpool å skaffe seg både Coutinho og Firmino. Det vil gi dem en av Europas mest spennende midtbaner. Kreativiteten, intelligensen og målene de vil stå for, kan forandre Liverpool som lag. Det er en klar indikasjon på at de satser. Å ha en midtbane med dem to, gir dem en stor sjanse til å kvalifisere seg for Champions League neste sesong, sier Ronaldinho. 

Firmino debuterte for Brasils A-landslag i november i fjor. Nå befinner han seg i Chile, hvor Copa America pågår. Etter turneringen vil han reise til England for å signere kontrakten som vil gjøre ham til lagkamerat med blant andre Daniel Sturridge (25) og Danny Ings (22). Akkurat dét tror Ronaldinho også de to sistnevnte vil bli lykkelige for.

- Det er en drøm for Liverpool-spissene å ha en slik service. Hvis du ikke scorer mål med Coutinho og Firmino på laget, så scorer du ikke mål noen gang. De kommer til å skape masse sjanser, sier 35-åringen.