Får Tarik og Ronaldinho rett, blir Liverpool farlige neste sesong

Slik er storkjøpet Roberto Firmino.

FÅR SKRYT: Roberto Firmino (i bar overkropp) forlater Hoffenheim og Tarik Elyounoussi (t. v.) til fordel for Liverpool. Foto: Scanpix
FÅR SKRYT: Roberto Firmino (i bar overkropp) forlater Hoffenheim og Tarik Elyounoussi (t. v.) til fordel for Liverpool. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i dag offentliggjorde Liverpool at de har sikret seg det brasilianske stjerneskuddet Roberto Firmino. Merseyside-klubben betaler tyske Hoffenheim rundt 300 millioner kroner for 23-åringen, noe Tarik Elyounoussi (27) mener er en god avtale for engelskmennene.

Elyounoussi har de to siste sesongene vært lagkamerat med Firmino i Tyskland, og skryter hemningsløst av både spilleren og mennesket han har blitt kjent med.

- Firmino er en veldig ydmyk person, som har lyst til å bli bedre på hver eneste trening og i hver eneste kamp. Han er virkelig en veldig fin fyr, både på og utenfor banen, sier Elyounoussi til Dagbladet.

- Ser ingen hindringer Firmino ble kåret til årets gjennombrudd i Bundesliga-sesongen 2013/2014, etter 16 scoringer på 33 kamper fra sin offensive midtbaneposisjon. Samtidig sto unggutten bak 12 målgivende pasninger. 

Elyounoussi trekker fram nettopp Firminos anvendelighet som en av hans store styrker.

- Hos oss har han spilt i «nummer ti»-rollen bak spissen, men han kan også spille alene som spiss eller på kanten. Han kan bekle veldig mange forskjellige posisjoner. Han er fysisk sterk og flink til å holde på ballen. I tillegg er han aggressiv og løper veldig mye, sier den norske landslagsspilleren, før han fortsetter å skryte av Firmino:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.