Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får tilbud fra FIFA og Manchester United

De første bildene av guttene fra grotta er offentliggjort. Gjør v-tegnet fra sykesenga.

FØRSTE BILDENE: Thailandske myndigheter har frigitt video og bilder av fotballaget på sykehuset, etter at de ble reddet ut av grotta. Video: PRD Vis mer

Tolv gutter og deres fotballtrener var innesperret i ei grotte i Thailand i over 14 dager. Siden søndag har det pågått redningsaksjoner, og tirsdag var alle berget ut.

I dag kom de første bildene av guttene på fotballaget etter at de ble berget ut av grotta. Bildene er publisert av myndighetene i Thailand og viser at guttene viser v-tegnet, som symboliserer seier, til fotografen fra sykesengene på sykehuset i Chiang Rai hvor de får behandling.

HELSKINNET UTE: De tolv guttene - og treneren - som satt innesperret i grotten i Nord-Thailand, er invitert til Old Trafford denne sesongen. Norway Cup vurderte å invitere dem til årets utgave, men fant ut at det kommer for tidlig. Bildet viser guttene på sykehuset i Chiang Rai hvor de får behandling. Foto: AFP/ NTB Scanpix
HELSKINNET UTE: De tolv guttene - og treneren - som satt innesperret i grotten i Nord-Thailand, er invitert til Old Trafford denne sesongen. Norway Cup vurderte å invitere dem til årets utgave, men fant ut at det kommer for tidlig. Bildet viser guttene på sykehuset i Chiang Rai hvor de får behandling. Foto: AFP/ NTB Scanpix Vis mer

Guttene må være i karantene grunnet smittefare etter at de var innesperret i grotta.

Ifølge helsedepartementet i Thailand skal de 12 guttene og deres 25 år gamle fotballtrener være i god helsetilstand.

GLASS: Guttene fra det thailandske fotballaget kan ikke komme i kontakt med familiemedlemmer og andre grunnet smittefare. Familiemedlemmer har fått vinke til guttene gjennom et glassvindu. Foto: AFP / NTB Scanpix
GLASS: Guttene fra det thailandske fotballaget kan ikke komme i kontakt med familiemedlemmer og andre grunnet smittefare. Familiemedlemmer har fått vinke til guttene gjennom et glassvindu. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Dr. Thongchai Lertwilairatanapong forteller at den første gruppa som ankom sykehuset søndag, spiser normal mat og har ingen tegn på feber, ifølge Bangkok Post. De som ble diagnostisert med lungeinfeksjon og hadde infiserte sår, er på bedringens vei.

Invitert til Old Trafford

Det er en gladsak som nå går verden rundt. Gjengen har blitt overøst med lykkønskninger, også fra fotballverdenen. Storklubber som Bayern München og Roma ønsker gutta all lykke for framtida.

Manchester United tar det hele ett steg lenger, og inviterer gutta til Old Trafford.

- Manchester United er glade for at de 12 fotballspillerne og deres trener nå er i trygghet. Våre tanker og bønner er med alle berørte. Det vil være oss en ære å ta imot fotballaget og deres redningsmenn på Old Trafford denne sesongen, skriver klubben på Facebook.

FERSKE BILDER: Thai Navy Seals har frigitt video av redningsaksjonen av de 12 guttene og fotballtreneren som var fanget i en grotte i Thailand. Vis mer

FIFA har for øvrig også invitert guttene til VM-finalen, men den kommer litt for tidlig.

Vurderte invitasjon

Norway Cup har også vært inne på tanken om å invitere gutta til å delta.

- Vi har vurdert å invitere dem til Norway Cup, men la det fra oss når det gjelder årets utgave. Det er såpass kort tid igjen, og guttene trenger tid på å komme seg, sier presseansvarlig Hilde Østerkløft til Dagbladet.

Årets store begivenhet på Ekebergsletta starter 28. juli. Det vil si at det er rett i overkant av to uker til. Derfor vurderer Norway Cup heller en invitasjon til neste år.

- Vi ser på mulighetene for det. Det må vi selvfølgelig se skikkelig på etter årets Norway Cup, men vi er positive til det, sier Østerkløft.

De har fulgt spent med på redningsaksjonen.

- Vi er veldig glade for at de har kommet seg ut, alle sammen. Vi håper som alle andre at det går bra med dem og at de blir godt tatt vare på, sier hun.

Lag fra hele verden deltar i Norway Cup, og i 2016 var det 2199 (!) lag som spilte i turneringa. Ett thailandsk lag deltar i år.

Isolert

Det var 23. juni at de tolv guttene på fotballaget «Wild Boar» og deres 25 år gamle trener forsvant. Sykler, sko og ryggsekker ble funnet utenfor ei grotte i Nord-Thailand. Etter en stor leteaksjon ble de funnet i live 2. juli - inne i denne grotta.

Én mann omkom for øvrig under redningsforsøkene.

Alle de 13 involverte ble sendt direkte til sykehus etter de ble reddet. Der sitter de isolert inntil videre, atskilt fra familien med en glassplate av hensyn til smittefare.

I et intervju med Dagbladet søndag, fortalte norske krisepsykologer at guttene kan ha mer enn bare fysiske skader. Det aller viktigste i første omgang er at de blir gjenforent med sine foreldre, sa Atle Dyregrov ved Senter for krisepsykologi til Dagbladet.

- Det andre er at de har vært sansedeprivert. De har fått lite inntrykk både når det gjelder hørsel, lukt og syn, så de må få en rolig tilpasning til livet utenfor og skjermes fra media når de kommer ut, fortalte han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media