Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Får utøvere fra Norge spesialbehandling, spør Kikkan Randall før dopingmøtet med FIS

- Det er heller omvendt, kontrer sportssjef Vidar Løfshus. 

STILLER SPØRSMÅL: Kikkan Randall lurer på om norske utøvere blir spesialbehandlet av FIS. Foto: Bjørn Langsem
STILLER SPØRSMÅL: Kikkan Randall lurer på om norske utøvere blir spesialbehandlet av FIS. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

LAHTI (Dagbladet): I morgen skal en gruppe av de aktive langrennsløperne i et doping-møte med FIS her i Lahti. Møtet ledes av FIS-president Gian-Franco Kasper. Han vil bli bedt om å svare på utøvernes spørsmål i kjølvannet av utestengelsen av seks russiske løpere.

Det er den amerikanske sprinteren og utøver-representanten Kikkan Randall som på vegne av over 100 verdenscup-løpere har tatt bedt om møtet. Løperne har forfattet et opprop med bakgrunn i ønsket om en renere sport. De etterspør nå FIS' strategi for å jobbe for dette framover.

I et intervju med svenske Expressen, utdyper Randall sitt syn, og kommer også inn på sakene som har rammet norske løpere denne sesongen.

I intervjuet sier hun at utøverne ønsker å forsikre seg om at FIS gjør alt i deres makt for at rene utøvere ikke skal konkurrere mot juksere.

- Og vi vil at de skal være tøffere. Vi vil se at de setter foten ned, ikke minst i disse aktuelle tilfellene, sier hun og sikter blant annet til Johaug og Sundby.

Kritisk til Sundby-saken

Randall ønsker også at kommunikasjonen blir bedre. For eksempel i Sundby-saken.

- Det var en gråsone, utestengelsen ble gjennomført på sommeren og det tok lang tid før vi fikk vite noe. Da kommer spørsmålene: får utøvere fra Norge spesialbehandling? Det kan ikke være noen spørsmålstegn, og vi kan heller ikke ha situasjoner der utøvere kanskje tenker at de kan komme unna med ting, sier Randall til avisa.

- Det spørsmålet svarer den norske langrennssjefen Vidar Løfshus kortfattet på:

- Nei.

- Om det er FIS Kikkan sikter til her, så oppfatter jeg det vel heller motsatt, at de bruker enhver anledning til å prøve å jekke ned norsk langrenn litt, sier Løfshus.

Burde vite dette

Han mener også at Kikkan Randall, med sine åtte års erfaring som utøver-representant, burde vite bedre.

- Det handler om å lese dommen, sette seg inn i sakene og forstå det man uttaler seg om. Ikke minst er det viktig å forstå utøvernes rettigheter. Som utøver-representant burde hun vite dette veldig godt, sier han.

Norske representanter på møtet med FIS er Niklas Dyrhaug og Mari Eide.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling