Får utsatt soning

HELSINGBORG (Dagbladet): Helsingborg-Molde 0-3. Daniel Berg Hestad skulle sone ferdig promilledommen på 27 dager før seriestart. Det fikk han ikke. Men nå har han klart å få utsatt soningen til serien er ferdigspilt. Flaks for Molde. Uflaks for motstanderne. Daniel er bedre enn på mange år.

- Det hadde vært bedre å sone før sesongen, men det gikk ikke, sier Daniel Berg Hestad til Dagbladet.

Det var i fjor høst den daværende Molde-kapteinen dro fra avslutningsfesten til Molde-spillerne og satte seg alkoholpåvirket bak rattet for å besøke sin gravide samboer. Men ferden endte i en anleggsmaskin noen hundre meter unna. Og der ble Daniel funnet og fraktet til sjukehuset, med altfor høy promille.

- Det verste er over for min del nå, sier Daniel.

Før han har gjort unna fengselsstraffen.

- Det var for mye kø i fengselet. Men jeg slipper å sitte under sesongen. Tar det etterpå, og får ta det som det kommer. Det blir ferien min det. Sikkert gøy, sier Daniel.

- Er i balanse

Daniel Berg Hestad er ikke blant de mest åpne spillerne i norsk fotball. Sett i lys av medieoppmerksomheten skandalesaken fikk, er det smått overraskende at han klarer å fleipe fritt om sin personlige tragedie allerede nå. Molde-trener Gunder Bengtsson forklarer hvorfor:

- Daniel er i balanse.

Farsrollen og bedre trivsel på jobben er to faktorer som bidrar til dette. I sin nye og frie rolle mellom midtbanen og angrepsrekka - som bindeleddet i et 4-4-1-1 system - har Daniel funnet igjen noe av det han ble landslagsaktuell for i sin tid.

- Det går bra, sier han til Dagbladet.

I går var han mye involvert, løp i 90 minutter og var venn med ballen. Ikke ble han forbannet heller, de fire-fem gangene dommeren overså klare frispark i hans favør.

Slik har det ikke alltid vært.

- Daniel har vist gode holdninger hele tida. Han har vokst, sier trener Bengtsson.

Dessuten får Daniel langt oftere ballkontakt enn han gjorde i midtbanerollen under Erik Brakstad.

- Ustabile

- Nå blir det ikke så mye løping uten ball, sier Daniel.

Men tross rosen har Bengtsson fortsatt ikke bestemt om Daniel får beholde kapteinsbindet han overtok etter Knut Anders Fostervold i fjor sommer.

I går var Roger Nilsen Bengtssons forlengede arm på banen - vinterens femte Molde-kaptein. Men i går var ikke Daniel opptatt av dette. Han snakket mer om betydningen av den kollektive innsatsen, arbeidsmoralen og kravene til defensiv trygghet for å lykkes.

- Vi har vært ustabile, men i dag var vi bra. Muligens trenger vi et år for å få alt til å stemme, men begynner det først å stemme, kan vi kanskje være med helt i toppen, sier han.

Scoret etter pause

Kampen i går tydet på det:

  • 0- 1 (47 minutter): Odd Inge Olsen vinner en hodeduell, og utmanøvrerer keeper. Bernt Hulsker header ballen videre inn i det tomme målet.
  • 0- 2 (71 minutter): Odd Inge Olsen får frispark. Magne Hoseth skrur ballen perfekt inn i feltet, og tvinger en sterkt presset Helsingborg-spiller til å sette ballen i eget bur.
  • 0- 3 (84 minutter): Odd Inge Olsen kommer seg til linja. Innlegget triller Bernt Hulsker i mål.

Molde vant sjansestatistikken 7- 4.

GOD I GÅR: Daniel Berg Hestad overbeviser hos Molde. Sammen med Odd Inge Olsen var han lagets beste mot Helsingborg i går.
FÅR ROS: Moldes ny trener Gunder Bengtsson er raus med rosen når det gjelder Daniel Berg Hestad.