TVILER PÅ DANSK ANERKJENNELSE: Christian Grindheim kan vanskelig se for seg at det venter ros til det norske landslaget i FCK-garderoben til uka.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .
TVILER PÅ DANSK ANERKJENNELSE: Christian Grindheim kan vanskelig se for seg at det venter ros til det norske landslaget i FCK-garderoben til uka.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

- Får vel høre at Tsjekkia ikke er det de engang var

Grindheim tviler på at danskene lot seg skremme av Norge.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Tsjekkia 3-0.

Christian Grindheim returnerer til FC København-garderoben med forsterket selvtillit etter å ha tatt del i en første omgang landslagssjef Egil «Drillo» Olsen stemplet som den beste av et norsk landslag på lang tid.

Midtbanemannen har imidlertid liten tro på at han kommer til å høste den store anerkjennelsen hos lagkameratene på klubblaget etter den nær perfekte generalprøven før avslutningen på EM-kvaliken, selv om danskene ikke har så mye de skulle ha sagt etter 1-2 tap mot Skottland i Glasgow.

- Det blir vel ikke det. De kommer sikkert til å si noe sånt som at Tsjekkia ikke er det de en gang var. Vi skal uansett nyte denne seieren, men det er to viktigere kamper som kommer nå, og denne kampen var bare en trening før det som er i vente, sier Grindheim til Dagbladet.

- Det var utvilsomt en god kamp for selvtilliten. Jeg skulle ønske det var flere folk på tribunen, men det kommer forhåpentligvis om dette fortsetter, legger han til. 

God samling 28-åringen ble byttet ut i pausen til fordel for Odd Grenlands Simen Brenne slik at Drillo kunne finsikte flere alternativer på indreløperplass før kvalikalvoret tar til i begynnelsen av september.

Grindheim synes landslaget har brukt den korte samlingstida godt denne gangen.

FUKTIG LUNTE: William Kvist og Danmark fikk det tøft mot Skottland i regnværet i Glasgow og tapte kampen 1-2. Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir
FUKTIG LUNTE: William Kvist og Danmark fikk det tøft mot Skottland i regnværet i Glasgow og tapte kampen 1-2. Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir Vis mer

- Jeg synes det var bra. Jeg synes vi spilte god fotball. Jeg håper folk koste seg på tribunen, og jeg tror tsjekkerne havnet i villrede og ble litt stressa. De slo mange baller unødvendig utover sidelinja. Dessuten synes jeg vi var flinke til å veksle mellom kontra og etablert angrep. Det var godt å vise at vi også kan skape sjanser mot etablert forsvar, sier han til Dagbladet.

- Hinsides - Hvilke konkrete grep gjorde dere for å få til et bedre offensivt spill?

- Midtbanen var mer nede og hentet ballen, og det var mer bevegelse på topp enn spesielt mot Litauen. Dessuten var det mer kombinasjonsspill. Vi klarte å holde mer i ballen enn bare å kælke den opp. Dessuten kom backene ofte høyt opp i banen.

Høyt i banen kom også Tsjekkias backer. Ved flere anledninger lå de foran egne kantspillere da Norge vant ballen tilbake, noe Grindheim skjønte lite av:

- Det var jo helt hinsides det backene til Tsjekkia holdt på med. Det kunne fort ha blitt flere mål til oss, mener Grindheim.

Moa-skryt 3-0 var uansett godt betalt, sjanser og spill tatt i betraktning. Mohammed «Moa» Abdellaoues første scoring var det dessuten internasjonalt tilsnitt over.

- Det er jo det han er kjent for: Skyte kjapt. Jeg tror ikke (Petr) Cech så den ballen før den lå i mål. Det var en klassescoring fra en klassespiss, sier Grindheim.

Både han og Moa styrket sine kandidaturer til en plass i startoppstillingen mot Island på Ullevaal.

Grindheim tror John Carew skal legge igjen mye svette på West Hams treningsfelt de kommende ukene for å gjenvinne plassen på laget.

- Hvis Moa spiller som han gjør nå, blir det vanskelig å sette ham ut. Det spørs helt hvordan kampen blir, og om John (Carew) kommer I form, og får spille i West Ham. Det er viktig å ha to gode spisser. Det har vi utvilsomt nå. Så lenge Carew er i form, er han utrolig viktig for oss. Det har han vist før. Spesielt hvis vi møter lag som ligger lavt og det blir mange oppspill mot ham. Men når det blir som i dag, hvor det blir mye rom, viste Moa absolutt at han bør spille, sier Grindheim.