Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Får vente og se hva som skjer i San Francisco

Heiberg om fakkelstafett-avlysing.

IOK-styremedlem Gerhard Heiberg vil ikke spekulere i om fakkelstafetten blir avlyst, og nøler fortsatt med å kritisere kinesiske myndigheter.

Presidenten i den internasjonale olympiske komité (IOK), Jacques Rogge, har tatt til orde for at IOK vil vurdere å avlyse den internasjonale delen av fakkelstafetten etter alt bråket i London og Paris.

- På nåværende tidspunkt har jeg ingen kommentarer til det. Vi får vente og se hva som skjer i San Francisco, sier Heiberg til NTB.Stafetten fortsetter i San Francisco onsdag, og det er ventet store demonstrasjoner også her.

Vanskelig

Gerhard Heiberg er sammen med resten av IOK-medlemmene i Beijing, der de hele uken har møter med kinesiske myndigheter.

Før han reiste til Kina, sa Heiberg til norske journalister at han ville vente med å kommentere situasjonen til etter at han hadde snakket med kinesiske representanter.

Men til tross for at han nå har hatt flere møter med kineserne, er Heiberg fortsatt ikke særlig meddelsom, og vil ikke komme med noen form for kritikk av Kina.- Dette er forferdelig vanskelig, kanskje vanskeligere enn noen av oss trodde. Dialogen er bra, men forståelsen for og konsekvensene av hva som skjer er vanskelig å få over til kinesiske myndigheter, så det er ingen enkel kommunikasjon vi har med å gjøre, forklarer Heiberg.

Imøtekomme

AVVENTER: Gerhard Heiberg vil se hva som skjer i San Francisco, USA, før han tar stilling til om fakkelstafetten bør avlyses. Foto: JON EEG/SCANPIX
AVVENTER: Gerhard Heiberg vil se hva som skjer i San Francisco, USA, før han tar stilling til om fakkelstafetten bør avlyses. Foto: JON EEG/SCANPIX Vis mer

På spørsmål om han har inntrykk av at kineserne vil imøtekomme noen av kravene fra Vesten, svarer han det ennå er langt igjen.

- Kommunikasjonen er veldig god, men vi er ikke der ennå, og vi har fremdeles mange dager på oss.

(NTB)

image: - Får vente og se hva som skjer i San Francisco
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media