Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Får vi en reprise av dette?

VM-finalistene åpner mot hverandre i Brasil.

STYGT SPARK: Det var til tider ampert mellom de spanske og nederlandske spillerne i VM-finalen i 2010. Her er det nederlands Nigel de Jong som nærmest karatesparker Xabi Alonso i magen. Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA / NTB Scanpix
STYGT SPARK: Det var til tider ampert mellom de spanske og nederlandske spillerne i VM-finalen i 2010. Her er det nederlands Nigel de Jong som nærmest karatesparker Xabi Alonso i magen. Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA / NTB Scanpix Vis mer

Regjerende mester Spania åpner fotball-VM i Brasil mot Nederland, som ble slått i finalen i Sør-Afrika i 2010. Store forventninger knyttes til nasjonene før neste års mesterskap.

Fredagens trekning i Costa do Sauípe bød på både spenning, gleder og skuffelser.

Regjerende mester Spania og sølvvinner Nederland blir naturlige favoritter i en gruppe som også inneholder Chile og Australia. Finalistene fra 2010 møtes i gruppe Bs åpningskamp 13. juni.

Der søker Nederland revansj for det dramatiske 0-1-tapet i Sør-Afrika. Andrés Iniesta ble matchvinner for Spania i ekstraomgangene.

- Jeg sa til folk fredag morgen at vi kom til å møte Nederland, og det gjorde vi. Til og med i første kamp. Nederland vil kreve at vi starter på vårt høyeste nivå, sa Spania-sjef Vicente del Bosque etter trekningen.

Enkelt for Brasil? VMs åpningskamp spilles mellom vertsnasjonen Brasil og Kroatia i São Paulo 12. juni. Brasil er regnet blant gullfavorittene i mesterskapet. Sjansene ble ikke mindre av at landet trakk Mexico og Kamerun i tillegg til kroatene.

Likevel var landslagssjef Luiz Felipe Scolari rask med å advare mot å undervurdere motstanderne.

- Vi må være veldig konsentrerte i innledningen. Vi skal spille hver kamp som om det var finalen, sa mannen som ledet sambanasjonen til VM-gull i 2002.

I 2010 ble det stopp i kvartfinalen for brasilianerne. Nederland vant 2-1 på sin vei til finalen.

To tøffe To puljer kan stemples som «dødens grupper» før mesterskapet sparkes i gang. I gruppe D får England knalltøff motstand fra Uruguay og Italia, mens Costa Rica levnes få sjanser.

Et «norsk» møte blir det når Mikkel Diskeruds USA åpner VM mot Adam Larsen Kwaraseys Ghana. Nasjonene får en stri kamp med å overvinne Tyskland og Portugal i kamp om å nå en åttedelsfinale.

- Dødens gruppe for oss. Men ingen frykt for døden her. Det er ikke i vårt DNA, skrev Mikkel Diskerud på Twitter.

Spennende Frankrike og Argentina står igjen som trekningens vinnere. Franskmennene trakk Sveits blant de seedede lagene og møter også Ecuador og Honduras.

Lionel Messi og hans lagkamerater bør kunne ta seg videre uten nevneverdige vansker. Bosnia-Hercegovina, Iran og Nigeria står på menyen for argentinerne.

Andre nasjoner i medvind som ligger an til å avansere fra gruppespillet er Belgia og Colombia. Sistnevntes gruppe B virker samtidig svært åpen med Elfenbenskysten, Hellas og Japan som andre utfordrere.

Uansett: Det går mot en uhyre spennende VM-turnering etter trekningen som fikk fotballfolket til å glemme de siste måneders murring, problemer og negativ oppmerksomhet rundt mesterskapet.

(NTB)