Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Får vi Messi trenger vi ikke drømme stort. Da blir vi størst.

Zlatan drømmer om gjenforening.

SAMMEN - IGJEN..? Zlatan Ibrahimovic (t.v) og Lionel Messi spilte sammen i Barcelona i to sesonger. Nå drømmer Zlatan om en gjenforening med sin tidligere lagkamerat. I Paris. Foto: Josep Lago / AFP / NTB Scanpix
SAMMEN - IGJEN..? Zlatan Ibrahimovic (t.v) og Lionel Messi spilte sammen i Barcelona i to sesonger. Nå drømmer Zlatan om en gjenforening med sin tidligere lagkamerat. I Paris. Foto: Josep Lago / AFP / NTB Scanpix Vis mer

I morgen åpner det internasjonale overgangsvinduet igjen, og spekulasjonene om hvilke spillere som blir kjøpt og solgt florerer.

Som vanlig trekkes mange av de største navnene også inn i diskusjonene.

Får vi noen overganger i januar det er ordentlig schwung over?

Som for eksempel Lionel Messi?

allfall bidrar Zlatan Ibrahimovic til ryktemølla rundt den lille store argentineren.

- Drømmer stort De var tidligere lagkamerater i Barcelona, før Zlatan dro til AC Milan i 2010, og videre til Paris St. Germain i 2012.

Nå drømmer svensken om en gjenforening.

Paris St. Germain er eid av Qatar Sports Investment (QSI), et investeringsfond i den qatarske kongefamilien Al-Thanis velferdsfond, og har tatt sikte på å bli den største og beste klubben i verden.

I pengebruk er de allerede i verdenstoppen, og klubben er en av ytterst få som i det minste kan leke med tankene om å kjøpe fri en spiller som Lionel Messi.

Og ifølge rykter i franske medier skal Paris-klubben forberede et rekordbud på Barcelonas playmaker.

- Om Messi er til salgs, så vil hele verden være etter ham, ikke bare PSG. Jeg kjenner ikke til hans situasjon, men jeg tror han er lykkelig i Barcelona, sier Zlatan Ibrahimoviz fra lagets treningsleir i Doha.
 
- PSG's prosjekt er å drømme stort, men får vi Messi, så trenger vi ikke å drømme stort. Da blir vi størst, sier Ibrahimovic.

Sleit sammen sist I løpet av de to årene de spilte sammen i Barcelona klarte aldri Ibrahimovic og Messi å skape en så fryktet og effektiv spissduo som navnene skulle tilsi, men Zlatan tror nettopp Messi kan være den siste brikken som skal til for å føre PSG til topps i Europa.

Den franske klubben møter Bayer Leverkusen i åttedelsfinalen i Champions League i februar.

Siden overtakelsen av PSG i 2011, så har de styrtrike eierne blant annet hentet dyre stjerner som nettopp Ibrahimovic, Edinson Cavani, Thiago Silva og Lucas Moura. Men alle de ville blitt satt fullstendig i skyggen dersom de skulle få tilslag på Lionel Messi.

Messis femte strake? Etter en fantastisk sesong av Zlatan i år, både i PSG og for det svenske landslaget, var mange fotballeksperter overbevist om at Ibrahimovic ville bli nominert til Gullballen for 2013, som verdens beste fotballspiller.

Men heller ikke i år nådde Ibra opp. De nominerte er Bayern Münchens Franck Ribery, Real Madrids Cristiano Ronaldo - og selvsagt Lionel Messi.

Kåringen finner sted på FIFA-gallaen i Zürich 13. januar.

Messi kan vinne den prestisjetunge tittelen for utrolige femte gang på rad.

I år har han derimot seriøse utfordrere i Ronaldo og Ribery. Selv den argentinske fotballguden Diego Maradon mener at landsmannen ikke bør vinne i år.

- Messi har hatt flere skader det siste året, og det er grunnen til at jeg synes Cristiano bør vinne Ballon d'Or denne gangen, sier Diego Maradona.