Får vi se dette i OL?

Direktøren i UFC ønsker Mixed Martial Arts ønsker seg inn i OL-programmet innen 20 år.

HARDTSLÅENDE: Joe Lauzon i kamp mot Michael Johnson tidligere i august. Innen 20 år ønsker direktøren i UFC å se grenen i de olympiske leker. Jared Wickerham/Getty Images/AFP
HARDTSLÅENDE: Joe Lauzon i kamp mot Michael Johnson tidligere i august. Innen 20 år ønsker direktøren i UFC å se grenen i de olympiske leker. Jared Wickerham/Getty Images/AFPVis mer

Det er Mark Fischer, direktøren for Ultimate Fighting Championship (UFC) i Asia og Stillehavsregionen, som forteller at opprettelsen av et internasjonalt forbund for MMA samt stor utbredelse av sporten har gjort en OL-tilnærming mulig.

- Jo, nå tror vi virkelig på at MMA har en olympisk framtid. Hovedårsaken er at dette er en idrett som har utbredelse over så å si hele verden. Interessen for MMA er økende, og det er også investeringene i denne idretten. Det forteller oss at vi er på vei til å få den tyngden som må til for å få innpass i den olympiske bevegelsen, sier Fischer.

MMA er uten tvil en av de raskest voksende idrettene i verden. Det er en fullkontakt idrett som bruker teknikker fra boksing, brasiliansk jiu-jitsu, Muay Thai, bryting og judo.

Her i landet kom MMA virkelig på agendaen da bokseren Cecilia Brækhus forsøkte å få til en VM-kamp mot Holly Holm. Det gikk ikke, og årsaken var at Holm valgte å legge boksehanskene på hylla for å satse videre i nettopp MMA.
(NTB)