- Får vondt av å se Tippeligaen

Drillo slår alarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For noen dager siden så Egil Drillo Olsen (65) seriekampene til Lyn og Rosenborg. Han sier det var en lidelse, og etterlyser debatt om spillestilen i Tippeligaen.

– Jeg kjente ikke lagene igjen. Lyn spilte forferdelig dårlig. Det samme gjorde Rosenborg mot Tromsø. Jeg får vondt av å se to potensielt gode lag opptre slik de gjorde, forteller den tidligere landslagssjefen.

Og her er hans poeng:

– Vi ser en farlig tendens i Tippeligaen. Lagene er blitt mer opptatt av å holde på ballen. De skal ikke miste den for enhver pris. Resultatet er blitt haugevis av støttepasninger og liten framdrift. Å true bakrommet har kommet i bakleksa. Godt overgangsspill er mangelvare i dagens tippeliga.

Drillo bruker Lyn-spissen Edu som et eksempel:

– Ved en anledning mot Fredrikstad spilte han ballen 30 meter bakover – til motspiller! Dette er ikke fotball jeg setter pris på.

– Middelmådig

Tirsdag ble Lillestrøm slått ut av UEFA-cupen. Tapet for Käerjéng fra Luxemburg skjemmer ut norsk fotball. De fleste ekspertene Dagbladet har snakket med, tror også at Rosenborg får problemer med å kvalifisere seg til Champions League. Drillo vil ikke spå utfallet, men sier dette om kvaliteten på Tippeligaen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer