- Får vurdere om de burde startet

To RBK-spillere måtte ut i 1. omgang.

• Les også: «Skulle jeg dømt på den, måtte jeg dømt 4-5 andre straffer også»

ULLEVAAL (Dagbladet.no:) Miika Koppinen og Daniel Braaten fikk klarsignal til å spille gårsdagens kamp mot Vålerenga bare noen timer før kampstart.

Bjørn Tore Kvarmes kneskade førte til at han ble igjen i Trondheim.

Koppinen fikk seg en trøkk og måtte ut etter 19 minutter. Braaten slo opp strekkskaden og måtte ut etter 37 minutter.

- Var det riktig at de startet kampen?

- Begge var gjennom grundige tester. Vi får vurdere i ettertid om det var riktig at de spilte, sier trener Per-Mathias Høgmo til Dagbladet.no.

Toppscoreren som stopper

Vålerenga åpnet best, men så kom Rosenborg mer med i kampen. Og så ble de to spillerne skadet. Høgmo mener at det hadde en innvirkning på spillet.

MÅTTE STOKKE OM LAGET: Skader på Miika Koppinen og Daniel Braaten gjorde at toppscorer Frode Johnsen (t.h) ble Vidar Riseths stoppermakker mot VIF. Foto: Scanpix
MÅTTE STOKKE OM LAGET: Skader på Miika Koppinen og Daniel Braaten gjorde at toppscorer Frode Johnsen (t.h) ble Vidar Riseths stoppermakker mot VIF. Foto: Scanpix Vis mer

- Det var uheldig at vi måtte bytte så tidlig.

Da Koppinen gikk ut kom Alexander Tettey inn. Det førte til at Frode Johnsen - Tippeligaens - toppscorer - ble flyttet med i midtforsvaret.

- Sånn er det når to av våre tre faste stoppere er skadet. Men Frode skal ha ros for måten han løste oppgavene på, sier Høgmo.