AVVISER:  Langdistanseløperen Mo Farah avviser dopingbeskyldningene. Foto: NTB Scanpix.
AVVISER: Langdistanseløperen Mo Farah avviser dopingbeskyldningene. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Farah avviser dopinganklager

Uttaler seg for første gang.

Langdistansestjernen Mo Farah sier at han aldri har tatt ulovlige substanser, og beskriver to missede dopingtester som uhell.

Det har blitt kastet mistanke mot 32-åringen etter at treneren hans, Alberto Salazar, har blitt beskyldt for å bryte antidopingreglementet. Påstandene ble framsatt i en BBC-dokumentar tidligere i juni, og siden har Farah valgt å ikke uttale seg.

Fredag tok han bladet fra munnen. I en pressemelding skriver Farah at han aldri har dopet seg, og viser til at han har tatt hundrevis av dopingtester i løpet av karrieren.

Tidligere i uka skrev avisen Daily Mail at Farah hadde misset to dopingtester utenfor konkurranse i 2010 og 2011. Hadde han uteblitt fra én til i løpet av 18 måneder ville han ha blitt automatisk utestengt.

- Jeg har forklart meg grundig om de to testene, og dopingmyndighetene viste forståelse for forklaringen. Det har aldri vært mistanke om at de to testene jeg uteble fra var annet enn enkle misforståelser, sier Farah fredag.

Farah oppnådde stjernestatus da han vant to OL-gull på hjemmebane i London i 2012. Briten har også tatt tre gull i VM og fem i EM.

(NTB)