Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Farah med fantomavslutning på britisk jubelkveld

- Jeg kan ikke tro det. Publikum bar meg fram.

TRE FRIIDRETTSGULL: Mo Farrah (t.h.) sørget for Storbritannias tredje friidrettsgull i løpet av lørdagskvelden da han spurtet til seier på 10 000 meter. Som om ikke det var nok for den britiske langdistansehelten, tok treningskameraten Galen Rupp fra USA sølvet.Foto: David J. Phillip / AP Photo / NTB Scanpix
TRE FRIIDRETTSGULL: Mo Farrah (t.h.) sørget for Storbritannias tredje friidrettsgull i løpet av lørdagskvelden da han spurtet til seier på 10 000 meter. Som om ikke det var nok for den britiske langdistansehelten, tok treningskameraten Galen Rupp fra USA sølvet.Foto: David J. Phillip / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Den britiske jubelkvelden på friidrettsstadion ville ingen ende ta. Da publikum fortsatt var ruset på de to første gullene, løp Mo Farah inn til seier på 10.000 meter.

Farah knuste konkurrentene med en langspurt og løp jublende i mål på 27.30,42. Amerikanske Galen Rupp tok sølvet, mens beste afrikaner var etiopiske Tariku Bekele på bronseplass.

Bronsevinnerens bror, tittelforsvareren Kenenisa Bekele, mislyktes i jakten på sitt tredje strake gull på distansen. Han ble bare nummer fire.

- Jeg kan ikke tro det. Publikum bar meg fram. Jubelen ble bare høyere og høyere, sa Farah.

- Jeg har aldri opplevd noe slikt før. Det skjer ikke ofte at du får en slik sjanse, med OL hjemme i nabolaget og med så mange folk som heier på deg og roper navnet ditt. Det kommer aldri til å bli bedre enn dette. Det er mitt livs beste øyeblikk.

Britenes gullfest startet med Jessica Ennis, som i to dager dominerte sjukampen før hun stormet inn til seier på den avsluttende 800-meteren. Den fortsatte da Greg Rutherford vant lengde.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media