- Fare for å miste generasjoner med skiutøvere

Skipresident Erik Røste håper lettelser i coronatiltakene for idretten kommer raskt etter onsdagens møte med kulturdepartementet. Han sier at det haster.

PRESIDENT: Erik Røste, her fra Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem
PRESIDENT: Erik Røste, her fra Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert

- Det var et godt møte hvor idretten fikk presentert sine utfordringer, bekymringer og forslag til endringer framover. Vi poengterte at det er viktig at endringer kommer raskt, da skisesongen er veldig kort. Når snøen er smelter er det for sent. Det skjer i løpet av 8-10 uker fra i dag, sier Røste i en pressemelding.

Skiforbundet møtte kulturdepartementet og helsemyndighetene sammen med idrettsforbundet og andre store særforbund.

I møtet trakk Røste særlig fram to ønsker: At toppidrettsdefinisjonen ikke må tolkes for snevert og at dagens antallsbegrensning på 100 på utendørs arrangement må økes til samme grense som for arrangement utendørs med publikum, nemlig 600.

Han sa at pandemien begynner å få synlige konsekvenser og fortalte at han daglig får henvendelser fra bekymrede trenere, ledere og frivillige.

– Vi står i fare for å miste hele generasjoner med utøvere.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer