Faren ble drept da han var fem år gammel. I kveld kan han skape landesorg i Brasil

Et lag med utrolige historier.

HERJER: James Rogdriguez og Juan Cuadrado har herjet med samtlige forsvar de har møtt så langt i VM. I kveld venter vertsnasjonen Brasil i Fortaleza. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/NTB Scanpix
HERJER: James Rogdriguez og Juan Cuadrado har herjet med samtlige forsvar de har møtt så langt i VM. I kveld venter vertsnasjonen Brasil i Fortaleza. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få med deg alt fra Brasil i VM direkte

(Dagbladet): Den 2. juni blir av Colombias landslagssjef José Pékerman beskrevet som «den tristeste» dagen han har hatt siden han tok over som landslagssjef i 2012.

Det var dagen han vraket Radamel Falcao fra 23-mannstroppen som skulle til Brasil. Det var også den samme dagen som store deler av fotball-verden avskrev «Los Cafeteros» som en outsider i kampen om VM-trofeet.

Men de tok feil alle sammen. Fryktelig feil.

Begeistrer Etter å ha svinset igjennom gruppespillet med tre strake seiere, ble Uruguay enkelt beseiret i åttedelsfinalen.

For de gule og hvite fra landet mange forbinder med krig, kokain og kriminalitet har imponert voldsomt.

James Rodriguez, Jackson Martinez og Juan Cuadrado har vartet opp med angrepsspill i absolutt verdensklasse. Bare Nederland har scoret flere, og med fattige to baklengsmål er de også mesterskapets gjerrigste lag sammen med Frankrike, Costa Rica og Belgia.

Et lag med mange skjebner, men med en felles drøm.

O Fenômeno Det var aldri gitt at Juan Cuadrado, VMs assistkonge med fire målgivende pasninger, skulle bli en av verdens mest ettertraktede kantspillere.

Han ble født i Necoclí, en by preget av vold og militante grupperinger. Faren ble drept da lille Juan bare var fem år gammel, og moren måtte etterlate ham hos besteforeldrene for å skaffe penger til familien.

Hun har selv fortalt at sønnen hennes måtte være en «perfekt skoleelev» for å kunne fortsette med fotballen. Det har tatt ham helt til Firenze og italiensk serie A hvor han i år har scoret 15 mål på 43 kamper for Fiorentina.

Hvor han ender opp er ikke godt å si, men siste nytt er at Manchester United skal være interessert i å signere 26-åringen for 340 millioner kroner. Ambisjonsnivået er det ingenting i veien med.

- Idolet mitt var Ronaldo. O Fenômeno.

Truet med våpen En av de mange mottakerne av Cuadrados krempasninger er Teófilo Gutiérrez fra millionbyen Barranquilla.

Karrieren til «Teó» har vært preget av kontroverser som langt på vei kan knyttes opp mot den tøffe oppveksten i La Chinita-distriktet i den colombianske storbyen.

Det verserer historier om hvordan han truet en lagkamerat med pistol under sin tid i Racing Club i Argentina, men det har aldri vært noen tvil om angrepsspillerens ferdigheter.

I kvalifiseringen til mesterskapet dannet han et fryktinngytende partnerskap med Falcao (seks mål på elleve kamper), og det ser ut til at klubbnomaden også har funnet seg til rette på klubbnivå i argentinske River Plate - klubben som har stått hans hjerte nærmest helt siden faren ga ham en «Millionari»-drakt da han var liten.

Ny historie Venstrebacken Pablo Armero mistet halve tommelen på høyrehånda i en ulykke da han var liten, mens Carlos Bacca jobbet som fisker og billettinnsamler på kollektivtransporten i Barranquilla fram til sin fotballdebut som 23-åring. Sistnevnte vant Europaligaen med Sevilla i år.

VMs toppscorer Rodriguez er kalt opp etter en ikke ukjent Ian Fleming-karakter med kjennetegn «007», han er gift med søsteren til keeper og lagkamerat David Ospina og ble oppdaget av en narkobaron.

Historiene er like mange som det er navn i Pékermans tropp, og i kveld kan samtlige 23 føye ytterligere et kapittel til sine respektive fortellinger.

I kveld venter vertsnasjon Brasil på Estádio Castelão i Fortaleza. Og det er neimen ikke lenger godt å si hvem som er favoritter.

Få med deg alt fra Brasil i VM direkte

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer