Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Faren bytta navnet på idrettsstjernas fødselsattest - uten at mora visste noe

Snek seg inn etter fødselen.

- JEG ER INGEN DAISY: Marlen Esparza er glad faren snek seg inn og bytta navn. Foto: REUTERS/Murad Sezer
- JEG ER INGEN DAISY: Marlen Esparza er glad faren snek seg inn og bytta navn. Foto: REUTERS/Murad Sezer Vis mer

(Dagbladet): Da den amerikanske bokseren Marlen Esparza ble født, hadde moren først fylt ut fødselsattesten med navnet Daisy Esparza.

Før Esparza ble født, hadde foreldrene diskutert navnevalget, og faren skal ha ønsket at hans kommende datter skulle hete Marlen.

- Navnet var etter en jente han gikk på skole med, som han mente var «den vakreste jenta han noen sinne hadde sett», sier Esparza til TeamUSA.org.

Det ville moren selvfølgelig ikke ha noe av.

- Etter at jeg hadde blitt født, snek pappa seg inn og endret navnet på fødselsattesten fra Daisy til Marlen, uten at moren min visste det. Jeg er veldig glad for det, for beklager, mamma, jeg er ikke noen «Daisy», sier Esparza, som kan skryte av en OL-bronse i boksing.

Fant på nytt navn Det er i anledning en navnekonkurranse til en USA-bamse, at amerikanske idrettsstjerner forteller historien bak sine navn.

Langrennsstjerna Kikkan Randall, som for tiden selv må tenke på barnenavn, er også en av idrettsheltene som avslører historien bak navnet sitt.

- Foreldrene mine fant på en måte på navnet mitt. Pappa var en stor alpinist, og hadde alltid vært fan av Christina «Kiki» Cutter, den første amerikaneren til å vinne et verdenscuprenn i alpint, sier Randall.

Foreldrene likte kallenavnet Kiki, men også navnet Megan. Ettersom Megan på den tiden begynte å bli svært populært, bestemte foreldrene seg for å mikse de to navnene.

- De bestemte seg for å kalle meg Kikkan, og jeg elsker å ha et slikt unikt navn, forteller hun.

Kalt opp etter søsterens venn Da foreldrene til slopestylekjøreren Devin Logan skulle komme opp med et navn, fikk de hjelp av Devins storesøster, Nikki.

- Pappa ville kalle meg Rory, men ikke mamma. Men navnet Devin bare ble sittende, så teknisk sett var det søsteren min som ga meg navnet.

Devins mor, Nancy, forteller grunnen til at det ikke ble Rory:

- Vi skulle få oss en hund, og kalle den Rory. Jeg elsket navnet Devin, sier Nancy Logan til TeamUSA.