Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Faren fikk beskjed om at han bare hadde ett år igjen å leve, så kom Bayern på banen

- Jeg var fortvilet. Ulykkelig. Jeg var helt ferdig.

 TØFF PERIODE:  Pierre-Emile Højbjerg takker Bayern for støtten de har gitt ham og familien. Foto: AFP PHOTO/Christof Stache/Scanpix.
TØFF PERIODE: Pierre-Emile Højbjerg takker Bayern for støtten de har gitt ham og familien. Foto: AFP PHOTO/Christof Stache/Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Pierre-Emile Højbjerg regnes som ett av Danmarks aller største talenter. Og tidligere denne uken fikk han prisen Årets talent av den danske spillerforeningen. Bayern München-talentet ble stemt fram av de danske fotballspillerne rundt om i verden. Prisen dediserte han til sin far.

Selv om stortalentet som fylte 18 i august, har hatt stor framgang på banen, har motgangen utenfor vært stor.

Presidenten tok tak For tre måneder siden mottok han og familien beskjeden om at faren var rammet av kreft. Legenes prognoser var særdels dårlige, og faren ble fortalt at han hadde maks ett år igjen å leve.

- Jeg var fortvilet. Ulykkelig. Jeg var helt ferdig. Uli Hoesness (Bayern Münchens president) fikk meg på beina igjen. Han begynte å hjelpe meg umiddelbart. Han kontaktet noen av Tysklands beste leger og fikk min far hit, så de kunne starte behandlingen, sier Højbjerg i et intervju med spillerforeningen ifølge danske BT.

Den tyske storklubben dekker utgiftene for behandlingene, og nå ser stortalentes far lyset i enden av tunnelen.

- For en uke siden sa legene at han nå har en sjanse. Faktisk er det riktig gode muligheter for at han overlever. Selvfølgelig overlever han. Det er jeg sikker på, forteller Højbjerg og legger til:

- Det sier en hel del om denne klubben. At de stiller opp for meg og min familie.

Guardiola-hjelp Det er ikke bare Bayern-presidenten som har hjulpet dansken ekstra. Klubbens manager Pep Guardiola har også bistått.

 BAYERN-FAMILIEN:  Pierre-Emile Højbjerg (ytterst til høyre på rad to) kommer med varme ord om sin klubb som har hjulpet han gjennom en vanskelig periode. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB Scanpix.
BAYERN-FAMILIEN: Pierre-Emile Højbjerg (ytterst til høyre på rad to) kommer med varme ord om sin klubb som har hjulpet han gjennom en vanskelig periode. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB Scanpix. Vis mer

- Guardiola har også hjulpet meg og lagt en arm rundt meg, og snakket med når behovet var der, forteller 18-åringen som har vokst opp i København.

München-klubben vant i fjor alt som de kunne vinne. Og det er ikke bare bare å spille seg inn på et lag hvor Arjen Robben, Franck Ribery, Bastian Schweinsteiger og en rekke andre stjerner er faste innventarer. Men Højbjerg er fast bestemt på å prøve lykken videre i klubben som har bistått ham.

- Jeg vil være en Bayern-spiller. Jeg har vært her halvannet år nå, og det går bedre for hver dag som går. Jeg føler meg mer og mer tilpass i denne familien som jeg er havnet i. Bayern München er som en familie, forteller unggutten.

Onsdag fikk han sine første minutter for Bayerns førstelag denne sesongen da de slo Augsburg 2-0.

 STØTTE:  Pep Guardiola har hjulpet Højbjerg gjennom den vanskelige tiden. Foto: Reuters/Michaela Rehle/NTB Scanpix.
STØTTE: Pep Guardiola har hjulpet Højbjerg gjennom den vanskelige tiden. Foto: Reuters/Michaela Rehle/NTB Scanpix. Vis mer