Faren holdt kreft-beskjeden hemmelig for å skjerme sønnen

- Folk innså ikke presset.

TØFT ÅR: Jordan Henderson har hatt et år preget av både opp- og nedturer. Sportslig sett var det en suksess med andreplass i ligaen og Champions League-plass, mens på hjemmebane fikk han vite at faren hadde fått kreft. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
TØFT ÅR: Jordan Henderson har hatt et år preget av både opp- og nedturer. Sportslig sett var det en suksess med andreplass i ligaen og Champions League-plass, mens på hjemmebane fikk han vite at faren hadde fått kreft. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Jordan Henderson fikk på mange måter sitt endelige gjennombrudd på den største fotballscenen i fjor.

24-åringen var høyst delaktig i Liverpools sterke sesong, og spilte 35 av de 38 ligakampene før han kunne krone innsatsen med et velfortjent seriesølv.

Men alt var likevel ikke bare fryd og gammen. Henderson fikk nemlig i løpet av fjorårssesongen vite at faren hadde fått kreft.

Ville skjerme sønnen Det var i november at Brian Henderson inne på sykehuset for å fjerne en cyste da legene oppdaget en svulst i nakken. Videre tester viste at han måtte opereres, men han holdt lenge nyheten skjult for sin sønn.

Han ville nemlig at Jordan skulle ha alt fokuset på fotballen, og ikke hans egen helse.

- Folk innså aldri hvilket press han levde under. Jeg var så stolt over ham, sier Brian i et intervju med Liverpool Echo.

Noen dager før han skulle inn på operasjonsbordet fortalte han det likevel. Da hadde det gått noen måneder.

- Jeg gikk til Brendan Rodgers for å snakke, og han var veldig forståelsesfull. Han ga Jordan fri, og og folket i Liverpool var fantastiske. De støttet ham enormt, sier han.

- Det hjalp meg Fast bestemt på å gjøre både faren og resten av familien stolt, spilte Henderson seg til prisen som banens beste ved tre anledninger forrige sesong.

Han ble også belønnet med en startplass for England i kampene mot Italia og Uruguay under VM i Brasil, før det ble en tidlig exit på «Three Lions».

NEDTUR: Jordan Henderson startet kampene mot Italia og Uruguay, men måtte se sitt England blit slått ut av VM allerede i gruppespillet. Foto: REUTERS/Paulo Whitaker/NTB Scanpix
NEDTUR: Jordan Henderson startet kampene mot Italia og Uruguay, men måtte se sitt England blit slått ut av VM allerede i gruppespillet. Foto: REUTERS/Paulo Whitaker/NTB Scanpix Vis mer

Faren gjennomgikk fortsatt cellegiftbehandling, og kunne dermed ikke reise over Atlanterhavet. Men han snakket med sin sønn hver eneste dag.

- Han så virkelig fram mot turneringen, og det var tydelig på ham. Det hjalp meg veldig å vite at den erfaringen kunne forandre livet hans, sier Brian.

Assist Liverpool startet årets sesong med 2-1 hjemme mot Southampton, og Jordan Henderson viste igjen at han kommer til å bli en viktig brikke i Brendan Rodgers planer framover.

Forut for 1-0-målet til Raheem Sterling vartet 24-åringen opp med en krempasning fra øverste hylle, og da Daniel Sturridge forlenget headingen fra samme Sterling i den andre omgangen kunne Anfield puste lettet ut.

Denne runden venter langt tøffere motstand når Henderson & co gjester Etihad og Manchester City mandag kveld.

OPPKJØRING:Jordan Henderson og resten av Liverpool hadde i likhet med Manchester United sin sesongoppkjøring i USA. Foto: AP Photo/Frank Franklin II/NTB Scanpix
OPPKJØRING:Jordan Henderson og resten av Liverpool hadde i likhet med Manchester United sin sesongoppkjøring i USA. Foto: AP Photo/Frank Franklin II/NTB Scanpix Vis mer