Faren kollapset på tribunen mens hun spilte for seieren. Hun gikk med på å fortsette, men så kom den tragiske beskjeden

Sønderknust og oppløst i tårer.

I SORG: Daniela Seguel avbrøt ITF-finalen da hun fikk beskjed om at faren hennes hadde gått bort etter å ha kollapset på tribunen. Foto: Dacaucau / Wikimedia Commons
I SORG: Daniela Seguel avbrøt ITF-finalen da hun fikk beskjed om at faren hennes hadde gått bort etter å ha kollapset på tribunen. Foto: Dacaucau / Wikimedia CommonsVis mer

(Dagbladet): Lørdag formiddag spilte 24 år gamle Daniela Seguel for seieren i ITF-turneringa på hjemmebane i Chiles hovedstad Santiago.

Hun hadde allerede vunnet det første settet, men på stillingen 4-4 i det andre settet fikk hun beskjed fra arrangørene om at hennes far på tragisk vis hadde gått bort.

Sønderknust og oppløst i tårer avbrøt Seguel kampen, og forlot arenaen.

Gikk bort

Faren hennes, Jorge Alejandro Yanez Seguel, var også til stede på arenaen i Santiago, men tidlig i det andre settet på stillingen 2-1 til datteren, kollapset han på tribunen.

Ifølge lokale medier og Tennis World skal han raskt ha fått tilsyn av medisinsk personale, og da han ble kjørt bort i en ambulanse gikk datteren med på å fortsette kampen.

Men kampen varte altså bare i ytterligere fem games før Seguel, som er ranket som nummer 228 i verden, fikk beskjeden om at faren ble erklært død ved ankomst på sykehuset.

Bilder fra arenaen viser at Seguel setter seg ned på benken, legger hodet i hendene og hulker av gråt.

Motstanderen, brasilianske Paula Gonçalves, går så bort og legger armen rundt henne og forsøker så godt hun kan å trøste henne i sorgen.

Støttemeldinger

Det plutselige dødsfallet har store deler av tennisverden kommet med støttemeldinger til 24-åringen. Deriblant Argentinas landslag som under ledelse av Juan Martin del Potro i helga vant Davis Cup.

Etter triumfen benyttet han anledningen til å sende en hilsen til Seguel.

- Vi vil sende deg all styrke fra det argentinske Davis Cup-laget, og vi kommer til å støtte deg i denne vanskelige tiden, sier del Potro i en videohilsen ifølge 24horas.cl.

De skriver også at Manchester City-keeper Claudio Bravo skal ha ringt Seguel og kondolert.

Seguels far var også en stor tilhenger av det chilenske fotballaget Colo Colo, og laget har valgt å vise sin støtte ved å betale for begravelsen hvor landets idrettsminister Pablo Squella var til stede. Det vil også bli avholdt ett minutts stillhet under klubbens neste hjemmekamp.